Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Položnica za vrtec bo v prihodnje za malenkost nižja

Horjulski občinski svet je na zadnji občinski seji potrdil sklep, ki določa nove cene programov v vzgojno-varstveni enoti pri OŠ Horjul; te bodo v naslednjem obdobju za približno dva odstotka nižje.

Živimo v času, ko je mnogo družin v finančni stiski, zato jim vsak privarčevani evro pride pošteno prav. In v prihodnje bo kak evro, ki ga bomo privarčevali pri položnicah za vrtec, pa čeprav ga bo le za kak priboljšek, lahko romal v druge namene.

Občina Horjul se je namreč odločila za spremembo sklepa iz leta 2012, ki je določal cene programov v vzgojno-varstveni enoti pri OŠ Horjul – vrtcu Marjetica. Te se bodo s 1. oktobrom, sicer že tretjič zapovrstjo, znižale, in sicer bo cena vrtca za I. starostno obdobje, ki je prej znašala 417,64 €, po novem 412,62 €; cena za varstvo otroka v II. starostnem obdobju se bo s 324,90 € znižala na 316,65 €; starši otrok iz kombiniranih oddelkov pa bodo po novem plačevali po 367,27 €, in ne več po 373,60 €. Seveda moramo opozoriti, da govorimo o osnovni ceni, glede na katero se, na podlagi zbranih podatkov in pravočasno vložene vloge za znižanje plačila vrtca na pristojnem centru za socialno delo, šele določa končna cena vrtca; to določijo glede na povprečni mesečni dohodek družinskega člana, torej je odvisna od števila družinskih članov, celotnega premoženja članov, rednega zaslužka in drugih okoliščin.

Gre torej le za minimalno znižanje, ki v splošnem pomeni okrog dva odstotka na varovanca. A pri malem se začne, pravi župan Janko Jazbec, ki želi ob tem poudariti, da se s skupnimi močmi in voljo vodstva šole – ravnatelja in zaposlenih v vrtcu – da marsikaj privarčevati. Spomnimo se le na nove pridobitve vrtca v zadnjih letih – ureditev zunanjih igral, okolice in notranjih igralnic, optimizacijo porabe energije, trenutno se gradi požarno stopnišče do telovadnice. Skratka, vse za dobro počutje in varnost otrok ter posledično vseh občanov.

 

Nadja Prosen Verbič

Oglejte si tudi