Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
14°C
PET.
23°C
13°C
Oceni objavo

Prvi šolski dan v OŠ Horjul

V petek, 1. septembra, je bil za otroke, ki so prvič prestopili šolski prag, prav poseben dan. V Horjulu imamo letos dva oddelka otrok, ki so stopili na pot izobraževanja. Ob tej priložnosti jih je poleg ravnatelja in učiteljic ter vzgojiteljic pozdravil tudi župan Janko Prebil.

Zbrane otroke in starše sta na terasi ob šoli, kot veleva tradicija, nagovorila ravnatelj in župan, ki je izpostavil pomen izobraževanja. Župan v Horjulu vedno pozdravi prvošolce, vsako leto ob zaključku šolanja pa sprejme tudi najbolj uspešne učence.

Ko sta učiteljici poklicali otroke, sta jima okrog vratu obesili rumene rutice z njihovimi imeni, poleg tega pa so otroci dobili tudi lučke, da bo njihova pot v šolo v jesenskem in zimskem času varna. Ob tem je treba poudariti tudi to, da moramo biti vozniki prav v naselju še posebej pozorni na otroke, ki gredo zjutraj v šolo ali popoldne, ko gredo domov. Po tem, ko so se poslovili od svojih staršev, so otroci najprej raziskovali učilnico in pokazali veliko mero radovednosti. Ko so se posedli po stolčkih, so se v spoznavnih igrah z lutko predstavili drug drugemu. Sledila je še pravljica in spoznavanje garderobe. Po tem, ko so se posladkali s tortico, pa je bilo šole za prvi dan konec, saj so jih že prišli iskat straši.

Vsem šolarjem, ne samo prvošolčkom, želimo uspešno šolsko leto, in da bi z veseljem obiskovali horjulsko šolo.

Peter Kavčič, foto: občinski arhiv

 

Oglejte si tudi