Logo MojaObčina.si

Horjul

DANES
19°C
11°C
JUTRI
18°C
11°C
1244

OBISK V KEKČEVI DEŽELI

 

V čudovitem objemu gora je skrit kotiček, kjer živijo Kekec, teta Pehta, hudobni Bedanc, modri Vitranc, prijazna Mojca, Tinkara, Brincelj in preplašeni Rožle.

 

V petek, 31.5., smo se z otroci iz skupin Čebel, Murnov in Metuljev z avtobusom odpeljali v Kranjsko goro. Od tam nas je Bedanc bus odpeljal v skrivnostno deželo. Močno smo zaprli oči, ker le tako lahko pot v Kekčevo deželo ostane skrivnost. Pazljivo smo hodili po poti in ne izven nje, ker ima tam Bedanc postavljene pasti, v katere se lahko kdo ujame. Ker smo se Bedanca bali, smo ga pregnali tako, da smo oponašali sovo; te se namreč zelo boji, ker misli, da ona prinaša smrt. Po poti so najpogumnejši otroci rešili Mojco, ki je bila ujeta v Bedančevi koči. Srečali smo še Brinclja in seveda Kekca, ki  nas je vodil do skrivnega rova, ki pelje v Kekčevo deželo. Tam smo obiskali teto Pehto. Pogostila nas je s pecivom za pogum in zdravilnim čajem. V slovo smo ji zapeli Kekčevo pesem in se z Bedanc busom odpeljali v naš svet.

Da je bil izlet še bolj doživet je prva skupina otrok šla z g. Seligerjem na sprehod proti Krnici ob Veliki Pišnici, druga skupina otrok pa mimo Jasne do Kranjske gore.

 

Polni lepih vtisov smo se odpravili v vrtec, saj smo imeli nepozaben izlet.

I. K.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi