Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
11°C
JUTRI
21°C
11°C
Oceni objavo

Slišiš zveneti srce?

Horjul, 9. maj – Dvorano Prosvetnega društva Horjul so napolnila srca ljubiteljev zborovske pesmi, ki so prisluhnili letnemu koncertu Mešanega pevskega zbora Horjul in gostom.
Eden najpomembnejših dogodkov za Mešani pevski zbor Prosvetnega društva Horjul je vsako sezono prav gotovo letni koncert. Dogodek, na katerega se člani pripravljajo vse leto. Letošnji je bil poseben, saj so ga prvič izvedli pod vodstvom zborovodje Dušana Jevnikarja, ki je šele konec lanskega leta poprijel za dirigentsko palico in uglasil člane MePZ Horjul. Člani o njem povejo, da je z vsem srcem predan glasbi in zborovskemu petju, njegova velika strast pa so orgle. Človek, ki se je ravno vrnil iz tujine, se je izkazal kot dober zborovodja, saj je uspel triindvajsetčlanski zbor z več kot štiridesetletno tradicijo obdržati, mu vrniti življenje in dahniti svežino. Ta svežina je nov repertoar, ki ga sestavlja predvsem zakladnica slovenskih narodnih pesmi in nekaj skladb legendarnih slovenskih avtorjev – Prešerna, Kosovela, Gobca in drugih. Vse te so na nek način opevale tematiko celotnega koncerta, o srcu pa so spregovorili tudi povezovalci večera Primož Bizjan, Anja Bošnjak in Teja Nagode. Poseben vtis na občinstvo je naredil gost večera – Duo Najaua, ki ga
sestavljata Ana Kravanja in Samo Kutin, multiinstrumentalista in vsestranska umetnika, ki na svež, žlahten, inovativen, a hkrati silovito prvinski način izražata svojo umetnost. Ob koncu se je zbor še javno zahvalil nekaterim zaslužnim za njihov doprinos in predano tkanje vseh stoterih nevidnih niti, ki omogočajo, da zbor ostaja skupaj in vse teče, kot se spodobi. Nazadnje so člani zapeli še Lipo, ki simbolizira življenjski krog vsakogar in vsega.

 

Nadja Prosen Verbič

Oglejte si tudi