Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

KLUB 25 - PROSTOVOLJSKI PROGRAM KRVODAJALSTVA

17. junija 2010 smo na RKS-OZ Ljubljana ustanovili prvi Klub 25 v Sloveniji.
Gre za mednarodni projekt v programu krvodajalstva, kjer mladi prostovoljci – animatorji s predstavitvami krvodajalstva motivirajo dijake, študente in širšo javnost v Ljubljani k solidarnosti in darovanju krvi. Po štirih letih so se mladim prostovoljcem – animatorjem pridružili še dolgoletni krvodajalci kot prostovoljci – animatorji Kluba 100 kapljic. Tako prostovoljci obeh klubov vse od leta 2014 skupaj navdihujejo in spodbujajo dijake k humanosti, prostovoljstvu in jih spremljajo na njihovem prvem darovanju krvi.

Iskreno se zahvaljujemo prostovoljcem – animatorjem obeh klubov za vnemo in srčnost, s katerima idejo o prostovoljnem krvodajalstvu širijo naprej med mlade in manj mlade. Prostovoljkam in prostovoljcem Kluba 25 pa ob dvanajsti obletnici izrekamo čestitke in jim želimo uspešno prostovoljsko delo tudi v prihodnje.

Vse mlade krvodajakle in krvodajalce kot tudi tiste, ki krvi ne morete darovati, a si želite mlade spodbujati k solidarnosti in darovanju krvi, pa prijazno vabimo, da se pridružite skupini mladih animatojrev Kluba 25. Za več informacij nam pišite na kaplja@rdecikrizljubljana.si.

Rdeči križ Ljubljana

Oglejte si tudi