Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
14°C
SOB.
25°C
11°C
Oceni objavo

Konjeniški praznik poskrbel za veliko veselje

Tradicionalni dogodek v organizaciji Konjeniškega društva Zelena dolina se je vrnil v Horjul po dveh letih premora in na enem mestu zbral ljubitelje teh plemenitih živali.

Tako kot je običaj, so se tudi tokrat zbrali prvo nedeljo v septembru in pripravili odlično veselico z živo glasbo in bogatim spremljevalnim programom. Z zbranimi sredstvi bodo v društvu poskrbeli za nabiranje novega znanja, saj si bodo na strokovni ekskurziji ogledali, kako poteka vzreja in oskrba konj na Dolenjskem.

Predsednik društva Anton Zdešar, ki je prireditev gostil na svoji domačiji in je eden tistih, brez katerega si tega dogodka sploh ne moremo predstavljati, je priznal, da je bilo veselje, ko so po dveh letih zaradi vseh ukrepov in prepovedi organizacije dogodkov, veliko, največje pa prav med najmlajšimi: ''Zame je prav poseben trenutek, ko lahko razveseljujem otroke in ko jih zapeljem naokrog s konjsko vprego z zapravljivčkom. Otroci so navdušeni in za marsikoga je to prva takšna izkušnja, ki jo bodo pomnili za celo življenje. To, da lahko konje približamo ljudem, je naše poslanstvo, ki nas spremlja že od samega začetka. Velik poudarek pa dajemo tudi izobraževanju in spoznavanju novi zadev v povezavi s konji in konjerejo. Veselim se, da bomo lahko zopet skupaj kot društvo odšli na strokovno ekskurzijo, tako kot smo to počeli pred leti. No, tokrat ne gremo na tuje, ampak na Dolenjsko.''

Predsednik se zahvaljuje tudi vsem, ki so na kakršenkoli način pomagali pri organizaciji in izvedbi dogodka, ki je v horjulske ulice vnesel nekaj romantike in nostalgije ter spomin na čase, ko so namesto avtomobilov in traktorjev to vlogo opravljali prav konji.

 

Peter Kavčič

Foto: Marjana Ojsteršek

Oglejte si tudi