Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
10°C
JUTRI
19°C
13°C
Oceni objavo

Vaški odbori so pomembni del našega delovanja

Spoštovane občanke in občani! V februarju sem obiskal večino vaških odborov, ki imajo pomembno vlogo pri dobri komunikaciji med vami in občinskimi svetniki ter občinsko upravo. Dober pretok informacij je namreč bistven za dobro delovanje in na koncu tudi za vaše zadovoljstvo in kakovost bivanja v horjulski občini.

Pogovorili smo se o načrtih, o predlogih in željah ter seveda tudi o tem, kaj lahko kot občina naredimo glede na razpoložljiva finančna sredstva, ki so nam na voljo v letošnjem letu.

Podrobno sem poslušal želje in ideje kaj si želite spremeniti ter seveda tudi pripombe. Trudil se bom, da vsem tem željam na občini prisluhnemo in ugodimo. Vemo, da vsega letos ne bomo mogli realizirati, ampak ker gre za večletne načrte, kjer bomo tako kot vedno doslej naredili vse kar je v naši moči, da boste na koncu zadovoljni vsi, ki predlagate ideje odborom. Zavedamo se, kje so težave in te bomo v naslednjem obdobju tudi rešili.

Dobro potekajo tudi dela na vseh gradbiščih v občini. Ker so vremenske razmere kljub nekoliko nizkim temperaturam ugodne za delo, gradnja kanalizacijskega omrežja v Žažarju lepo napreduje. Prav tako nenehno delajo na rekonstrukciji glavne ceste in gradnji kolesarke od Horjula proti Vrhniki. V minulem mesecu so gradbeni delavci utrjevali teren s piloti na območjih, kjer je mehkejši teren in položili posebne prehode za dvoživke. Prav tako se je pripravljala tudi infrastruktura za polaganje optike v tem delu občine. V Žažarju obsežna gradbena dela ne dovoljujejo prehoda skozi vas in je zato potrebno uporabljati obvoze in tudi sicer upoštevati zapore cest, ki so nastale. To nas že spomladi čaka tudi na glavni cesti proti Vrhniki, kjer bo prihajalo do delnih ali popolnih zapor, ki pa bodo kratkotrajne in predvidoma ob koncu tedna, ko cesta ni tako močno obremenjena. Vsa obvestila o zaporah boste pravočasno našli na spletni strani horjul.si.

Letos smo poskrbeli tudi za pustno rajanje naših otrok, ki so se skupaj s starši zabavali na pustno soboto na občinskem trgu. Bilo je zelo veselo. Videlo se je, kako so otroci uživali in rajali, teknili pa so jim tudi pustni krofi. Maškare so znanilke pomladi in slej ko prej se bo prebudila tudi narava in nas razveselila s prijetnimi temperaturami in sončnimi dnevi.



Župan Janko Prebil


Oglejte si tudi