Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
13°C
JUTRI
22°C
14°C
Oceni objavo

Razpis za podelitev priznanj občine Horjul za leto 2023

Občane in občanke vabimo, da s svojimi predlogi pripomorete k slovesnemu praznovanju občinskega praznika in predlagate občane ali društva, ki si po vašem mnenju zaslužijo prejeti Priznanje občine Horjul za leto 2023.

Predlogi morajo biti pisno utemeljeni in morajo vsebovati kronološko urejene podatke o kandidatu in njegovih dosežkih, ki predlog utemeljujejo v skladu s cilji in namenom Odloka o podeljevanju priznanj v občini Horjul, ki ga lahko najdete tudi na spletni strani www.horjul.si. Vsebovati morajo soglasje kandidata h kandidaturi in vrsto predlaganega priznanja. Soglasje je treba predložiti do obravnave na občinskem svetu.

Pisne predloge pošljite v zaprti kuverti z oznako »Ne odpiraj  razpis za priznanja« do vključno 19. maja 2023 na naslov: Občina Horjul, Občinski trg 1, 1354 Horjul.

Pobud, prispele po razpisnem roku, ne bomo upoštevali.

 

Nov odlok o podeljevanju občinskih priznanj

Prejšnji Odlok o podeljevanju priznanj Občine Horjul je bil sprejet 4. 5. 2000 in je bil star že 23 let. Občinska uprava je na željo nekaterih svetnikov in zaradi zastarelosti odloka pristopila k posodobitvi Odloka o podeljevanju priznanj Občine Horjul.

V nadaljevanju je naštetih nekaj največjih posodobitev oz. dopolnitev:

priznanje je lahko podeljeno tudi posmrtno (2. člen),

nova vrsta priznanja: županovo priznanje odličnjakom (3. člen),

natančnejši opisi priznanj (4. 5., 6. in 7. člen),

natančnejši opis postopka za podeljevanje priznanj (8. člen),

odvzem priznanja (12. člen).

Zaradi preglednosti so se odločili, da zgoraj naštete posodobitve oz. dopolnitve vnesejo v popolnoma nov Odlok o podeljevanju priznanj Občine Horjul.

 

Besedilo in foto: Peter Kavčič

Oglejte si tudi