Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
PET.
16°C
2°C
Oceni objavo

Občinske novice

  • Zagotovljenih več kot 12.000 m2 površin za razvoj občine
  • Eden od pomembnih vidikov občine je tudi ta, da se začnejo pravočasno načrtovati razvojni programi. Za zagotavljanje lokalnega razvoja je občina po letu 2011 v Horjulu kupila 9.591 m2 zemljišč, od katerih je 6.699 m2 prvenstveno namenjenih za gradnjo nove čistilne naprave, komunalnega zbirnega centra in parkirišč. V neposredni bližini osnovne šole in pokopališča pa je kupljenih 2.829 m2 površin za potrebe širitve pokopališča. Dogovarjamo se tudi s Skladom kmetijskih zemljišč in gozdov RS, od katerega nameravamo še letos kupiti 2.579 mzemljišča v neposredni bližini Športnega parka Horjul.

     

    • Odvzem pitne vode iz hidrantov javnega vodovodnega omrežja

    V času povišanih poletnih temperatur se zopet pojavljajo primeri nedovoljenih odvzemov pitne vode iz hidranta javnega vodovodnega omrežja, predvsem za polnjenje zunanjih bazenov pri individualnih stanovanjskih hišah in za potrebe kmetijstva.

    Takšen nenadzorovan odvzem pitne vode iz omrežja lahko povzroči motnje pri oskrbi s pitno vodo višje ležečim stanovanjskim hišam, predstavlja potencialno nevarnost onesnaženja, saj neenakomeren tok vode odnaša tudi notranje obloge cevi, posredno lahko zaradi sprememb tlakov prihaja do obremenitev in nastanka hidravličnega udara, s tem pa se poveča nevarnost okvar vodovodnega omrežja.

    Brez soglasja upravljavca se voda iz hidranta sme uporabljati samo za gašenje požarov in odpravljanje posledic elementarnih nesreč.

     

    • Začetek sanacije plazu v Žažarju

    Plaz, ki se je že pred leti sprožil na cesti Žažar–Ligojna, se bo začel sanirati v mesecu juliju s postavitvijo kamnite zložbe. V času saniranja bo lahko prihajalo do začasnih zapor ceste na relaciji Žažar–Ligojna, zato vse krajane in voznike v prometu že vnaprej prosimo za strpnost in previdnost.

Oglejte si tudi