Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

V bitko za horjulskega župana Jazbec in Prebil. Kaj obljubljata?

Županska kandidata v občini Horjul sta sedanji župan Janko Jazbec in Janko Prebil iz Ljubgojne, so nam po izteku roka za oddajo kandidatur povedali na horjulski občini. Oba v svojih programih izpostavljata gradnjo cest, kanalizacije in čistilne naprave.

Trenutni župan Horjula Janko Jazbec je na čelo občine prišel leta 2006. Kandidiral je na listi Nove Slovenije (NSi) in na lokalnih volitvah zmagal kot edini kandidat. Štiri leta kasneje so se za župansko mesto potegovali trije kandidati: poleg njega še Andrej Zelnik in Janko Prebil. V drugi krog sta se prebila Zelnik in Jazbec, zadnji je s 57 odstotki glasov na koncu tudi obdržal župansko mesto.

Če mu bodo volivci namenili še tretji mandat, bo Jazbec izpeljal več projektov, pravijo na občini in dodajajo, da bodo tako njegovo preteklo delo kot tudi načrti za naprej podrobneje predstavljeni v prihodnji številki Našega časopisa. Med drugim načrtuje gradnjo povezovalne ceste med osnovno šolo in vrtcem v Horjulu, preplastitev Šolske ulice, dokončanje prenove osnovne šole, delno ureditev kanalizacije na Ljubgojni ter nadaljevanje projekta gradnje nove čistilne naprave v Horjulu.

Še en kandidat s podporo NSi?

Janko Prebil z Ljubgojne na drugi strani meni, da so projekti občine v zadnjih letih skrenili s poti. "Na šoli gradimo sončne elektrarne, namesto da bi uredili učilnice," je kritičen. Pristavlja, da sicer ni več član NSi in kandidira kot samostojni kandidat, a ima po lastnih besedah še vedno tudi podporo stranke.

Če bo izvoljen, med drugim obljublja, da bo pospešil gradnjo čistilne naprave v Hojulu, uredil kanalizacijo, načrtuje tudi takojšnje spremembe občinskega prostorskega načrta, ki je po njegovih besedah danes za marsikaterega občana krivičen. Obljublja ugodnosti za mlade družine pri pridobivanju gradbene dokumentacije (hitrejša pridobitev gradbenega dovoljenja, cenejši prispevek za komunalno ureditev). Med drugim napoveduje še, da bo ukinil nočno ugašanje javne razsvetljave, z Direkcijo Republike Slovenije za ceste pa začel pogovore za ureditev kolesarske steze in pločnika na cesti med Ljubgojno in Vrzdencem. Tudi on bo svoje načrte za županski mandat obširneje predstavil v prihodnji številki Našega časopisa. 

Oglejte si tudi