Oceni objavo

Novi podžupan Horjula je Andrej Stanovnik

Na redni seji občinskega, ki je potekala 2. marca, je bilo na dnevnem redu tudi glasovanje za potrditev imenovanja podžupana občine Horjul. Vsi svetniki in svetnice so soglasno potrdili imenovanje Andreja Stanovnika za podžupana in mu s tem namenili najboljšo možno popotnico.

Andrej je dolgoletni svetnik, kot neodvisni kandidat že tretji mandat. Vedno se je zavzemal za sodelovanje in urejene odnose med ljudmi. Tako kot je župan Janko Prebil večkrat poudaril, da je treba gledati širšo sliko in delati za dobro vseh, je enakega mnenja tudi njegov novi podžupan, ki prav tako zelo dobro pozna domače okolje. Sicer je rojen na Vrzdencu, a od osnovne šole dalje ves čas živi v Horjulu. Na vprašanje, zakaj se je odločil za podžupansko vlogo, je zelo jasno odgovoril: ''V času mojega sodelovanja kot svetnik sem tvorno sodeloval pri razvoju občine. Ko me je poklical župan Janko Prebil in mi predlagal mesto podžupana, sem to sprejel kot priznanje za dosedanje delo in obvezo. Menim, da lahko tudi na tak način še dodatno pomagam pri razvoju celotne občine Horjul.'' Kot je dodal, pred tem ni razmišljal o podžupanski vlogi, a ker zakon veleva, da ima občina vsaj enega podžupana, da delo lahko nemoteno poteka v primeru nenapovedanih odsotnosti župana, je predlog sprejel.

''Urnik je sedaj resda malo bolj natrpan, a ni prehudo. Bolj ali manj bom deloval po potrebi, v vsakem primeru pa grem vsak dan na občino, da sem na tekočem z vsem aktualnim dogajanjem. Sem ter tja greva tudi skupaj z županom na teren ali na sestanke, da se bolje seznanim z delom in spoznam s sodelavci ter kolegi iz drugih občin,'' še dodaja Andrej Stanovnik.

 

Besedilo in foto: Peter Kavčič

Oglejte si tudi