Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
10°C
JUTRI
19°C
14°C
Oceni objavo

Javni poziv za sterilizacijo in kastracijo mačk v Občini Horjul 2023

JAVNI POZIV

za sterilizacijo in kastracijo mačk v Občini Horjul

Občina Horjul je v preteklih letih izvedla preventivne akcije sofinanciranja sterilizacije in kastracije mačk, ki so bile izjemno lepo sprejete, v teh akcijah je bilo poskrbljeno za preko 50 mačkov.

Ker opažamo, da problematika nekontroliranega razmnoževanja zapuščenih mačk na našem območju še vedno obstaja, smo se v letošnjem letu odločili za ponovitev akcije.

Neodgovorno ravnanje lastnikov živali in zatiskanje oči povzroča družbi dodatne nepotrebne stroške ter možnost izbruha bolezni, ki so lahko škodljivi tako živalim kot ljudem. 11. člen Zakona o zaščiti živali sicer lastnika živali obvezuje, da le-ta poskrbi za preprečevanje rojstev neželenih živali, ter kaznuje usmrtitev ali namerno zapustitev živali, kar je žal v nekaterih primerih težko dokazljivo, s tem pa strošek oskrbe zapuščenih živali pade na občino. Sterilizacija in kastracija mačk sta bistvena ukrepa za omejevanje nekontroliranega razmnoževanja živali in dolgoročno izboljšata zdravje in kakovost življenja tako živali kot ljudi.

 

PREDMET JAVNEGA POZIVA

Predmet javnega poziva je sofinanciranje sterilizacija in kastracija lastniških mačk v Občini Horjul, ki se prične v letu 2023 in traja do porabe sredstev.

 

VIŠINA RAZPISANIH SREDSTEV

V proračunu Občine Horjul za leto 2023 je za sofinanciranje sterilizacije in kastracije mačk namenjenih 600 €.

Sredstva, ki ne bodo porabljena v letu 2023, se prenesejo v naslednje leto do porabe razpisanih sredstev.

 

POGOJI ZA SODELOVANJE

Na javni poziv se lahko prijavijo lastniki mačk, ki imajo stalno bivališče v Občni Horjul in tudi dejansko živijo na območju Občine Horjul.

Posameznemu lastniku (pri čemer se šteje lastništvo na gospodinjstvo) občina sofinancira storitev za največ tri (3) živali.

Izbrani izvajalec veterinarske storitve, ki je predmet tega poziva je: Veterinarska postaja Vrhnika d.o.o., Pot v Močilnik 17, 1360 Vrhnika.

 

NAČIN PRIJAVE IN SODELOVANJE NA JAVNEM POZIVU

Lastniki živali, ki izpolnjujejo pogoje za sodelovanje na tem javnem pozivu, izpolnijo prijavni obrazec in ga predajo izbranemu izvajalcu veterinarskih storitev. Prijavni obrazec je na voljo v ambulanti na naslovu Veterinarska postaja Vrhnika d.o.o., Pot v Močilnik 17, 1360 Vrhnika, na spletni strani Občine Horjul, www.horjul.si, in v glavni pisarni Občine Horjul v času uradnih ur. Občani morajo s seboj v ambulanto prinesti osebni dokument, s čimer izkazujejo upravičenost do sofinanciranja.

Na podlagi izpolnjenega prijavnega obrazca je poseg sterilizacije ali kastracije mačk po tem pozivu iz strani Občine Horjul sofinanciran za kastracijo v višini 30 € po živali in za sterilizacijo v višini 40 € po živali.

Lastnik živali bo tako plačal le:

-         - 30 € za kastracijo mačka in

-         - 40 € za sterilizacijo mačke.

V ceno je vključeno tudi čipiranje mačk, vpis v register in izdaja potnega lista ter DDV.

 

DODATNE INFORMACIJE

Za informacije glede javnega poziva se v času uradnih ur Občine Horjul obrnite na Uršo Nagode, na telefonu 01/ 75 91 120 ali preko elektronske pošte ursa.nagode@horjul.si .

Za pojasnila in dodatne informacije, ki so vezana na samo izvedbo sterilizacije in kastracije mačk se obrnite na Veterinarska postaja Vrhnika d.o.o., Pot v Močilnik 17, 1360 Vrhnika na elektronski naslov: vet.vrhnika@siol net oz. pokličite na telefonsko številko : 01 750 25 52.  

Oglejte si tudi