Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
13°C
JUTRI
22°C
14°C
Oceni objavo

Mladi Horjulski gasilci do odličnega uspeha na regijskem tekmovanju v orientaciji

Tokrat je tradicionalno regijsko tekmovanje gasilcev v orientaciji potekalo na Vrzdencu, in sicer prvo soboto v juniju. Udeležba ekip iz celotne regije je bila dobra, še bolj pa nas je navdušil rezultat oziroma nastopi naših ekip.

Proga je bila za vse tekmovalce dokaj zahtevna, bilo je spolzko zaradi nočnega in jutranjega dežja, tako da so se mladi morali spopadati tudi z ovirami, ki jih je pripravila narava. Ampak prav soočenje s situacijo na terenu in prilagoditev je vrlina, ki jo morajo imeti prav vsi gasilci.

Ekipe so se med seboj merile v hitrosti teka in poznavanju gasilskih in orientacijskih spretnosti.

Na zahtevno traso so prve štartale mladinke PGD Horjul. Za PGD Horjul je sicer tekmovalo 5 ekip (1x pionirke, 2x mladinke in 2x mladinci). Do dobrih rezultatov pa ni šlo povsem brez težav. Pridelali so tudi kar nekaj kazenskih točk, vendar se niso pustili zmesti in pot nadaljevali kot pravi borci brez popuščanja. Ekipa mladink kjer so nastopale Tereza, Lara in Erika so dosegle 2. mesto, ekipa mladincev v postavi Urh, Jan in Ambrož je osvojila 1. mesto ter 3. mesto v zasedbi Jošt, Aljaž in Klemen.

Sicer so se ekipe PGD Horjul na državno tekmovanje v gasilski orientaciji ponovno uvrstile kar s tremi ekipami (že 2x prej tudi s tremi) in to že četrtič zapored!

Prav zaradi dobrih rezultatov na regisjkem tekmovanju se lahko optimistično podajo na državno tekmovanje, ki bo potekalo 9. septembra na območju Nove Gorice - Šempeter. 

Skupno bo to za društvo PGD Horjul od leta 2006 naprej že 8. državno tekmovanje v gasilski orientaciji. 

Naj še omenimo, da se je poleg horjulskih ekip regijske orientacije udeležila tudi ena ekipa pionirk in ena ekipa pionirjev iz PGD Podolnica.  Ekipa pionirjev iz PGD Žažar, ki so osvojili odlično 2. mesto in se ravno tako uvrstila na državno tekmovanje. Tekmovali so tudi starejši člani kot ekipa pripravnikov iz Podolnice in žal osvojili nehvaležno 4. mesto. 

Čestitke vsem nastopajočim in mentorjem, posebno pa trem ekipam na zmagovalnih stopničkah, ki so se uvrstile na državno tekmovanje!

 

Peter Kavčič

Foto: PGD Horjul

Oglejte si tudi