Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
10°C
JUTRI
19°C
13°C
Oceni objavo

Nov pojav vandalizma v okolici šole

Žal se je v času, ko so učenci na zasluženih počitnicah, ponovno pojavil vandalizem v okolici osnovne šole Horjul. Toleranca do uničevanja naše skupne lastnine je v naši občini nična, zato je takšno dejanje nesprejemljivo. Šola kot tudi učna pot in medgeneracijsko središče je bilo zgrajeno z denarjem iz proračuna, ki ga prispevamo prav vsi in je namenjeno vsem občanom in občankam.

Očitno imamo v Horjulu opravka s posameznikom ali skupino, ki svoje frustracije izraža na neprimerne način z uničevanjem lastnine. Naj spomnimo, da je za takšno početje zagrožena globa, v primeru za večjo škodo pa gre za kaznivo dejanje in se v reševanje teh dogodkov vplete tudi državni organ pregona. Na občini zato naprošajo vse, ki imate morebitne informacije, kdo bi lahko povzročil takšno razdejanje, da to sporočite v občinski urad ali pa policiji. Vsaka informacija bo koristna in dobrodošla, hkrati pa je to tudi opozorilo vsem, da naj bodo nekoliko bolj pozorni na dogajanje v okolici šole. Vsakršno nenavadno dogajanje ali povzročanje škode lahko sporočite na telefonsko številko 113.

Na občini Horjul so tudi sporočili, da bodo v naslednjih korakih poostrili varnostno nadzorne sisteme, ki bodo v primeru ponovitve uničevanja skupne lastnine omogočile prepoznavanje storilcev.

Peter Kavčič

Oglejte si tudi