Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
14°C
PET.
23°C
13°C
Oceni objavo

Obnova podlage na igrišču športne dvorane v Športnem parku Horjul

Znesek, višina sredstev: 40.687,00 €

Viri sofinanciranja: Fundacija za šport

Znesek, višina sofinanciranja: 20.343,50 €

Status - faza: V teku

Spletna stran: http://www.fundacijazasport.org/si/

Naslov: Vrhniška cesta 35, 1354 Horjul

Začetek: november 2022

Predviden zaključek: december 2023


LOGOTIP Fundacije za šport

Fundacija za šport je jeseni 2022 objavila Javni razpis za uporabo sredstev Fundacije za financiranje športnih organizacij v Republiki Sloveniji, na katerega se je novembra 2022 prijavila tudi Občina Horjul z vlogo za projekt »Obnova podlage na igrišču športne dvorane v Športnem parku Horjul«, da bi s finančno pomočjo Fundacije za šport zamenjala 10 let staro, zelo dotrajano, poškodovano podlago na igrišču športne dvorane v Športnem parku Horjul.

Občina Horjul je nato maja 2023 podpisala pogodbo s Fundacijo za šport, s katero ji je za leto 2023 za prijavljeni projekt dodelila nepovratna sredstva v višini 22.170,00 EUR, vendar ne več kot 50 % upravičenih stroškov investicije. V maju in juniju 2023 je sledilo pridobivanje ponudb za dobavo podlage in v juliju 2023 izbor najustreznejšega ponudnika, ki je avgusta 2023 dobavil novo podlago. Po dobavi nove podlage so člani HK Dinamiti Horjul in drugi prostovoljci sredi avgusta 2023 dotrajano podlago zamenjali z novo.

S pomočjo Fundacije za šport, ki je sofinancirala polovico investicije, in s pomočjo prostovoljcev, ki so staro podlago nadomestili z novo, smo uspešno obnovili podlago v športni dvorani Športnega parka v Horjulu, zato lahko sedaj nudimo odlične pogoje in vrhunsko infrastrukturo za vadbo in tekmovanja v inline hokeju, za kar se tako Fundaciji za šport kot prostovoljcem, tako v našem imenu kot v imenu inline hokejistov vseh generacij, najlepše zahvaljujemo.

V športni dvorani Športnega parka Horjul tako zdaj vsakodnevno poteka kvalitetna vadba raznovrstnega programa inline hokeja, od športne vzgoje otrok, usmerjene v kakovostni in vrhunski šport, športne vzgoje mladine usmerjene v kakovostni in vrhunski šport, do kakovostnega športa in raznovrstne rekreacije. Prav tako se v dvorani znova odvijajo tekme državnega prvenstva inline hokeja v vseh kategorijah, tekme inline hokeja za pokal Slovenije ter različne mednarodne tekme in tekme v amatersko-rekreativni panogi inline hokeja.

 

Podatki o financiranju

Vrednost investicije je znašala 40.687,00 EUR, od tega je polovico sredstev v proračunu zagotovila Občina Horjul, polovico pa sofinancirala Fundacija za šport (http://www.fundacijazasport.org/si/).



Oglejte si tudi