Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
14°C
SOB.
25°C
11°C
Oceni objavo

Miklavž obdaroval rekordno število otrok

Obisk svetega Miklavža je prvi v decembru, ki razveseljuje otroke z darili. Letos je nekoliko pohitel in otroke obdaroval že v nedeljo, 3. decembra. Obdaroval je več kot 170 otrok, kar je v horjulski občini rekorden dosežek.

Prosvetno društvo Horjul je v Prosvetnem domu najprej izvedlo zabavno, a poučno gledališko igro pod vodstvom Barbare Seliger, nato pa je sv. Miklavž skupaj z angeli vsa darila pridnim otrokom razdelil na občinskem trgu.

Za takšen način obdarovanja so se na občini tokrat odločili zaradi velikega števila prijavljenih otrok in da ne bi bila v Prosvetnem domu prevelika gneča, saj je ta z leti postal premajhen za takšno prireditev. Tako je bilo lahko vsaj obdarovanje otrok malo bolj sproščeno, saj so otroci, medtem ko so čakali, da jih sv. Miklavž pokliče, lahko popili vročo čokolado ali pa so se lovili po trgu. Vzdušje na trgu so dodatno popestrili tudi parkeljni. A niso se zabavali le otroci, temveč tudi starejši. Župan in Urška z Občine se zahvaljujeta sodelujočim za izvedbo dogodka.

Letos je bilo rekordno leto, saj je sv. Miklavž obdaril kar 171 otrok od starosti 0 do vključno 8 let. Darila so razdelili v 4 starostna obdobja, vsako darilo pa je vsebovalo eno knjigo, igračo, primerno starosti otroka, in čokoladico. Otroci so se daril zelo razveselili. Medtem ko so otroci čakali, da jih Miklavž pokliče, so se starši lahko pogreli ob kuhanemu vinu in čaju.

Naj omenimo še to, da bodo ves čas veselega decembrskega dogajanja na občinskem trgu prisotne tudi lokalne ustvarjalke. Obiskovalci lahko tako kupijo doma izdelane kape, šale, nakit, kvačkane igrače in odeje.

 

Peter Kavčič, foto: občinski arhiv

Oglejte si tudi