Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Tudi letos Veselo v Horjulu

Horjul, 22. februar – Gasilci Prostovoljnega društva Horjul so že osmo leto zapored v večnamenski dvorani OŠ Horjul pripravili koncert Veselo v Horjulu, kamor so letos povabili večino domačih ansamblov.
Koncert Veselo v Horjulu je že nekajletna praksa horjulskih gasilcev, ki se je dobro prijela tudi med Horjulci, saj je koncert vsako leto lepo obiskan. Kako da ne, če pa je tu vedno poskrbljeno, da človek zbeži od vsakodnevnih skrbi ter se prepusti glasbi, plesu in prijetnemu vzdušju.

Prvi del je bil torej namenjen koncertu, ki so ga oblikovale domača glasba ter šale humorista in povezovalca večera Konrada Pižorna - Kondija. Ansambel Čepon se je domači publiki tokrat predstavil z novo pevko Martino, njihova nekdanja članica in vokalistka Irena pa je zapela z novo zasedbo ansambla Kvintet 7, ki ji sedaj dela družbo. Ansambel Prosen je na horjulskem odru med drugim nastopil s popolnoma novo skladbo, ki je po njihovih besedah nastala prav v času žledoloma, ko ni bilo elektrike in je bilo nekaj več časa za tovrstno ustvarjanje; skladba je tako namenjena prav požrtvovalnim gasilcem, ki so jim namenili posebno pohvalo. Publika je nato prisluhnila še ubranim vokalom Ansambla Bitenc ter se zazibala na nekatere njihove uspešnice. Gost letošnjega koncerta, ki je bil posebej zanimiv za mlajšo publiko, Dejan Vunjak, je lepo pozdravil zbrane v horjulski dvorani ter zapel nekaj očetovih zimzelenih – pesmi, ki jih je nekoč prepeval Brendi. Kot zadnji so na oder stopili Mladi godci, ki so v rednem delu odigrali delček svojih lastnih skladb, preostalih ducat pa je sledilo v neuradnem delu, ko je bil čas za ples in zabavo.

 

Nadja Prosen Verbič, foto: npv

Oglejte si tudi