Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
10°C
JUTRI
19°C
13°C
Oceni objavo

Kongres NSi v Horjulu

V soboto 18. novembra je v športni dvorani poleg Osnovne šole Horjul potekal 17. kongres stranke NSi, ki se ga je udeležilo nekaj več kot 350 članov in članic.

Vodstvo stranke je izrazilo veselje ob lepem sprejemu v naši idilični horjulski dolini ter poudarilo zavzetost za ohranjanje podeželja in krščanskih vrednot. Župan Janko Prebil je odločitev, da kongres izpeljejo prav v Horjulu, pozdravil in dejal, da je to lepa priložnost, da naše kraje spoznajo obiskovalci iz cele Slovenije. Po uradnem delu in programu, ki ga je pripravilo vodstvo stranke, je sledilo še sproščeno druženje ter številni neformalni pogovori.

Predsednik NSi Matej Tonin je v ospredje svojega govora na programskem kongresu stranke v Horjulu postavil aktualne razmere v državi in poudaril, da NSi ima rešitve za najbolj pereče težave v državi. Dotaknil pa se je tudi evropskih volitev prihodnje leto, ki so po njegovem mnenju zelo pomembne, saj se je Evropa znašla na prelomnici.

Navzoče je opomnil, da je v času krize in globalnih negotovosti identiteta stranke ključna. »Lahko smo ponosni na Novo Slovenijo, ki je programsko močna in trdna stranka. Imamo temeljni program, imamo gospodarski program, imamo zdravstveni program, danes pa predstavljamo še izhodišča za evropski program. NSi je uigrana ekipa, člani NSi so delovni, odgovorni in srčni ter bodo vedno delali za življenje, domovino in mir,« je poudaril predsednik NSi.

Samega dogodka se je udeležilo tudi veliko število novinarjev in fotografov, ki so v besedi in sliki ponesli podobe Horjula po celi Slovenji.

 

Besedilo in foto: Peter Kavčič

Oglejte si tudi