Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
10°C
JUTRI
19°C
13°C
Oceni objavo

Kino na prostem bo 1. septembra ob 20 uri. vabljeni!

V petek, 1. septembra, ob 20. uri vas vabimo k ogledu filma Gajin svet 2 v horjulski kino na prostem. Film je primerne za vse starosti, torej za mlade in tudi za mlade po srcu. Vstop je prost!

Čisto na krato o filmu: Gajin svet 2 nadaljuje uspešnico iz leta 2018 (Gajin svet), vendar je drugi del zasnovan samostojno, da ga bodo lahko z zanimanjem gledali tako gledalci prvega dela kot tisti, ki se bodo prvič spoznali z Gajo in njenim svetom.

Štirinajstletna Gaja, ki živi v ločeni družini, se sooči z nevoščljivimi sošolci, doživi vdor v osebni profil na družabnem omrežju in spozna, kaj pomeni pravo prijateljstvo. Kljub temu da so počitnice in se z očetom in najstniško sestro Teo odpelje v kamp na morje, se dopust še ne začne. S pomočjo svojega prijatelja Matica in policijskega inšpektorja reši lastnika bara pred izsiljevalci, spet poveže družino in s pomočjo prijateljev, mame in učiteljice saksofona Eme osreči tudi očeta.

Skratka, gre za film s pozitivnim sporočilom in zgodbo, ki je ves čas napeta. Film je požel veliko pozitivnih kritik ter je tudi zaradi tega vreden ogleda.

Gaja je kot naša nova Pika Nogavička

Tako kot je bila Pika Nogavička precej neobičajna in prav posebna upornica, ki je osvobajala nešteto otrok po vsem svetu iz togih okvirov vedenja, tudi naša Gaja odstopa od prevladujoče predstave o najstnicah.

Torej, pogum in prepričanje, da vedno obstaja rešitev, je popotnica, ki bi si jo vsi starši želeli predati svojim otrokom. In Gaja je lahko vsekakor spodbuda dekletom, da so bolj pogumne, zaupajo vase in se ne ustrašijo preprek.

V primeru slabega vremena bo kino iz občinskega trga prestavljen v Prosvetni dom Horjul.


Peter Kavčič, foto: Gajin Svet

Oglejte si tudi