Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
14°C
JUTRI
23°C
13°C
Oceni objavo

Pravilno obrezovanje sadnega drevja je ključ do dobre letine

Veliko zanimanje, dobro vreme in strokovnjak, ki je tako v teoriji kot v praksi prenesel znanje, je zaznamovalo strokovni prikaz obrezovanja sadnega drevja, ki je potekal v sredo, 29. marca popoldne, v šolskem sadovnjaku.

Prikaz pravilnega obrezovanja sadnega drevja je vodil profesor dr. Robert Veberič z Biotehniškene fakultete, ki je tudi odgovarjal na vsa vprašanja, ko so se vsi skupaj tudi s praktičnim prikazom sprehodili skozi šolski sadovnjak, ki se nahaja ob poti zgornjega parkirišča proti šolskemu čebelnjaku.

Profesor Verbič, ki velja za enega največjih strokovnjakov pri nas, je tudi zagovornik uporabe domačega, lokalno pridelanega sadja, ki ima številne prednosti pred sadjem, ki je moralo prepotovali pol sveta, preden je prišlo na naše mize. Delavnica je bila namenjena vsem občanom, ki jih zanima pravilna oskrba sadnega drevja. Domov so odšli bogatejši za dragoceno znanje, ki bo z nekaj truda v domačih sadovnjakih pripomoglo k boljšem donosu sadja že to jesen, ko bo čas, da oberemo pridelke. Tako okus kot hranilna vrednost takšnega sadja je po vseh najsodobnejših raziskavah naša domača ''super hrana''.


Peter Kavčič

Foto: občinski arhiv

 

Oglejte si tudi