Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

ŽPZ Biser osvojil srebrno priznanje na Regijskem tekmovanju odraslih pevskih zasedb

V nedeljo, 19. novembra 2023 je v Kulturnem centru Kočevju potekalo Regijsko tekmovanje odraslih pevskih zasedb Osrednje Slovenije 2023, ki smo se ga (kot edini zbor iz naše pevske regije - občin Grosuplje, Ivančna Gorica, Dobrepolje) udeležile tudi pevke Ženskega pevskega zbora Biser z zborovodjo Fernandom Mejíasom.

V konkurenci odličnih zborov smo osvojili SREBRNO PRIZNANJEna kar smo izjemno ponosni, saj je to potrditev našega dosedanjega dela in spodbuda za delo v prihodnje.

Biserke smo se predstavile s skladbo skladateljice mlajše generacije Tadeje Vulc PRIČAKOVANJE, Schubertovim Psalmom 23 GOTT IST MEIN HIRT in Elberinovo SALVE REGINA. Poseben izziv za pevke je bila četrta skladba, slovenska ljudska pesem PASTIRČE MLADO v priredbi Sama Vovka, saj poleg petja vsebovala tudi koreografijo in zato zahtevala od pevk veliko zbranost in usklajenost.

Tričlanska žirija v sestavu Andraž Hauptman, Janja Dragan Gombač in Tomaž Pirnat je imela naporno delo, ko je zbrano in natančno prisluhnila in ocenjevala kar enajst odličnih pevskih zasedb. K skupni končni oceni je prispevala tako intonančna pravilnost, pevska interpretacija kot tudi pestrost prikazanega programa in primernost izbora za zbor.

Slovenci imamo res bogato pevsko tradicijo in tovrstna tekmovanja pokažejo, na kako visoki ravni je veliko število naših zborov. Smisel udeležbe na takem tekmovanju ni samo v tekmovanju, ampak predvsem v želji in v  stremljenju po biti boljši, po napredku zbora; konec koncev pa je tudi užitek prisluhniti odličnim interpretacijam, ki so jih zbori prikazali pod vodstvom svojih zborovodij, ki jim ob tej priložnosti iskreno čestitamo.

Oglejte si tudi