Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
10°C
NED.
23°C
10°C
Oceni objavo

Občni zbor Društva upokojencev Šmarje - Sap

OBČNI ZBOR smo imeli na pustno nedeljo, 19. februarja 2023. Se ve, zakaj. Da smo se po uradnem delu zadržali v gostilni še tja do večera in veselo pustovali.
 
URADNI DEL: 96 članom so se pridružili tudi gostje. To so bili: župan dr. Peter Verlič, Marjan Sedmak, predsednik Osrednjeslovenske pokrajinske zveze društev upokojencev in štirje predsedniki okoliških društev. V pozdravnih nagovorih so pohvalili naše delo in si želeli dobrega sodelovanja tudi vnaprej.

Pomembna točka dnevnega reda je bila predstavitev in POTRDITEV NOVIH PRAVIL DRUŠTVA.
Vnašanje sprememb smo predhodno usklajevali tudi z Upravno enoto Grosuplje.
Kratko o vsebini prenove: Navedene so povezave društva po upokojenski liniji, urejeni cilji, naloge in dejavnosti društva kot celote in posameznih voljenih organov, pravice in dolžnosti članov, k rednim in izrednim sejam so dodani členi o možnosti dopisnih sej, obveščanje in glasovanje tudi po elektronski pošti, prakticiranje več medsebojnega sodelovanja voljenih organov, razčlenjen je postopek reševanja zadev na častnem razsodišču, društvo bo imelo odslej poleg predsednika še enega zakonitega zastopnika. Če društvo preneha z delom, premoženje pripada Krajevni skupnosti Šmarje-Sap.
 
POROČILA IN PLANI O PROGRAMU DELA IN FINANCAH so bili izčrpno predstavljeni in so jih navzoči soglasno potrdili. V programu dela so spet zanimivi izleti, kulturni dogodki, skupno letovanje v Izoli in kar precej športno rekreativnih dejavnosti. Tudi Županov pohod od Škofljice do Grosupljega, šahovska simultanka in naša organizacija pokrajinskega prvenstva v pikadu. Še naprej bomo izkazovali pozornost do članov ob njihovih osebnih dogodkih, na raznih področjih pa bomo sodelovali tudi z drugimi društvi. In finance: Potrošili bomo toliko denarja, kot ga bomo prejeli.
 
Ne pozabite na 4 kratni opomnik na programu dela: Izobesimo zastavo za jutrišnji državni praznik.
 
JOŽICA KASTELIC je prejela priznanje ZASLUŽNA ČLANICA DRUŠTVA za 19-letno vzorno vodenje vsega finančnega poslovanja.
 
VOLITVE: Večina dosedanjih članov vodstva je ostalo na funkcijah, izvedli smo le nekaj sprememb. Blagajničarka je postala Anica Šuštar. Novi članici upravnega odbora sta Irena Daugul in Olga Strmole. Jožica Kastelic pa je odslej članica nadzornega odbora.
 
Imamo že 14 novih članov. Skozi vse leto se nam lahko pridružujete še drugi. Obiščite nas na uradni uri, ki jo imamo vsak ponedeljek od 9. do 10.30. ure. Zelo vas bomo veseli.


Anka Fabjan, predsednica društva
Foto in video: Brane Petrovič

Oglejte si tudi