Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Posledice žleda v Občini Grosuplje

Po navedbah člana za tehnično reševanje štaba Civilne zaščite Grosuplje Tomaža Riglerja smo v občini Grosuplje od sobote, 1. februarja 2014, do petka, 7. februarja 2014, beležili kar 22 izpadov električnega napajanja dvanajstih vodovodnih črpališč. 15 delavcev je s šestimi agregati, moči od 5 kW do 80 kW, zagotavljalo nemoteno preskrbo s pitno vodo. Koriščeni so bili agregati Civilne zaščite Grosuplje, Gasilskega društva Stična, Civilne zaščite Ivančna Gorica, Občine Dobrepolje in Javnega komunalnega podjetja Grosuplje. V času intervencije je bilo porabljenega 500 litrov goriva.

 

Škoda na infrastrukturi še ni v celoti ugotovljena, saj do nekaterih objektov zaradi varnosti še ni možno dostopati. Škoda se kaže predvsem v potrganih električnih in telekomunikacijskih vodih ter v poškodovanih objektih in varovalnih ograjah, ocenjuje se na okoli 15.000 evrov, točen podatek bo znan v naslednjem tednu.

 

Štab Civilne zaščite Grosuplje se je v zmanjšani sestavi sestal:

  • v nedeljo, 2. 2. 2014 ob 15.00 uri,
  • v ponedeljek, 3. 2. 2014 ob 14.00 uri,
  • v torek, 4. 2. 2014 ob 10.00 uri, na prizadetem območju v Škocjanu,
  • v sredo, 5. 2. 2014 ob 10.00 uri,
  • predvidoma pa se bo sestal tudi v petek, 7. 2. 2014, na zaključni analizi intervencije.

Občinski štab Civilne zaščite Grosuplje je skupaj z vodstvom Občine Grosuplje vseskozi spremljal stanje ob vremenski ujmi žledoloma, koordiniral šolske prevoze ter delovanje šol in vrtcev, preko Javnega komunalnega podjetja Grosuplje zagotavljal operativnost pri zagotavljanju komunalne oskrbe in še posebej nemotene oskrbe s pitno vodo in toploto ter z gasilskimi društvi zagotavljal koordinirano pomoč pri odstranjevanju podrtih dreves na regionalnih, lokalnih in občinskih cestah.

Največja logistična akcija je bila vodena na nivoju Gasilske zveze Grosuplje, ki je vseskozi zagotavljala operativne združene enote prostovoljnih gasilcev pri odstranjevanju podrtih dreves na območju srednje in visokonapetostnih električnih daljnovodov ter pri zagotavljanju agregatov za posamezna prizadeta območja.

Župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič je podal tudi tri izjave za javnost preko sredstev javnega obveščanja. Štab Civilne zaščite Grosuplje je preko regijskega centra koordiniral predvsem materialno oskrbo in informiranost o stanju v občini Grosuplje ter o stanju v naši regiji.

 

Vir: http://www.grosuplje.si/delno-poroilo-o-ledolomu-v-obini-grosuplje.html

Foto: PGD Škocjan

Oglejte si tudi