Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
9°C
PON.
21°C
10°C
Oceni objavo

Grosupeljčani le za korak prekratki od velikega presenečenja

Košarkarji Grosuplja so bili v 2. tekmi četrtfinala od velikega presenečenja oddaljeni le korak. Union Olimpija si je zmago priigrala v zadnji minuti tekme (73:78) in tako končala izjemno uspešno sezono naših košarkarjev.

 

Košarkarji Uniona Olimpije so prvi polfinalisti Lige Telemach. Na dveh tekmah so upravičili vlogo super favorita v dvoboju z Grosupljem in zdaj čakajo na naslednjega tekmeca, zmagovalca serije med Heliosom in Rogaško. 

 

Grosupeljčani so bili odločeni, da se na domačem terenu Union Olimpija ne bo sprehodila do zmage. Že od samega začetka tekme smo spremljali lepo košarko in v prvi četrtini si nobena od ekip ni uspela priigrati prednosti, tako da sta bili ekipi po prvih desetih minutah izenačeni (17:17). Tudi v drugi četrtini sta se ekipi izmenjavali v vodstvu na odmor pa so gosti iz Ljubljane odšli s prednostjo treh točk (32:35). 

 

Tudi v nadaljevanju smo spremljali izenačen dvoboj in po treh četrtinah je bil rezultat (55:56) za Olimpijo. Na veselje velikega števila navijačev v dvorani je kazalo, da se nam obeta srhljiva končnica. Pri vodstvu Grosupljega 73:72 manj kot dve minuti pred koncem je Nebojša Joksimovič zadel dva prosta meta, v naslednjem napadu zeleno-belih pa je Marinelli zadel trojko za vodstvo 77:73. Isti igralec pa  je nato na koncu s črte prostih metov postavil tudi končni izid78:73 in končal letošnjo odlično sezono Grosuplja. Junak gostov je bil mladi 22. letni Marinelli, ki je dosegel 22 točk in odigral svojo najboljšo tekmo v dresu Uniona Olimpije. 

 

Naši košarkarji si kljub porazu za svojo predstavo na današnji tekmi in predstave v letošnji sezoni zaslužijo vse pohvale, saj so pokazali, da so naredili velik korak naprej v primerjavi z lansko sezono. Vsi igralci in celoten strokovni štab so na dosežene letošnje rezultate lahko izredno zadovoljni in ponosni, saj so dosegli dve zgodovinski uvrstitivi.Uvrstitev na zaključni turnir Pokala Špar in uvrstitev v četrtfinale Lige Telemach. Sedaj pride na vrsto čas, ko se bodo delale prve analize, hkrati pa počasi že usmerjali pogled na prihdnjo sezono. 


POSEBNA ZAHVALA pa gre letos našim zvestim navijačem, ki so bili velik del naših uspehov in brez njih si naših tekem enostavno ne znamo več prestavljati. Bodrili in spremljali so nas tako doma, kot na tujem in s svojim športnim in bučnim navijanjem širili svoj glas po Sloveniji. 


Dejan Mihevc, trener Grosupljega:

"Gledali smo tekmo s čvrsto igro na obeh straneh. Na koncu je zmagala Union Olimpija, za kar ji čestitam in ji želim veliko sreče v nadaljevanju Lige Telemach. Tudi če bi zmagali mi to ne bi bilo nezasluženo. Zato bi ob tej priložnosti čestital tudi mojim fantom, ki so pokazali pravi karakter. Glede na to, da se je za nas po tej tekmi sezona tudi uradno zaključila, bi se rad zahvalil upravi za izkazano zaupanje, strokovnemu štabu, ki je opravil vrhunsko delo, ter trenerju za telesno pripravo ter fizioterapevtu. Ne moram pa niti mimo odličnih navijačev, ki so tokrat za piko na i pripravili odlično vzdušje. Vse to je odlična popotnica za naslednjo sezono. Vesel sem tudi za klub Grosuplje, ki je pokazal, da stopa po pravi poti ter naredil korak naprej. Pred nami bodo sedaj vse težji cilji, da ohranjamo in nadaljujemo kontinuiteto."


Aleš Pipan, trener Uniona Olimpije:
"Zmaga je bila nujna in težko priigrana. Kot trenutno kaže bo naslednjo tekmo zaradi poškodbe izpustil še Brodnik. Imamo kratko rotacijo zunanjih položajih. Na koncu smo le izvlekli pomembno zmago. Upam, da bo zdravniška služba usposobila poškodovane igralce do prve polfinalne tekme."


Vir: http://www.kklub-grosuplje.si/index.php/24-%C4%8Dlani-vro%C4%8De-novice/432-grosupelj%C4%8Dani-le-za-korak-prekratki-od-velikega-presene%C4%8Denja.html

Oglejte si tudi