Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
4°C
NED.
14°C
1°C
Oceni objavo

Odrasli pisci vabljeni na OBMOČNO SREČANJE LITERATOV SENIORJEV

Na OBMOČNO SREČANJE LITERATOV SENIORJEV občin Dobrepolje, Grosuplje in Ivančna Goricai ste vabljeni vsi avtorji (nad 40 let in več), ki boste predstavili svoja kratka prozna dela (dve A4 strani), poezijo (do tri daljše pesmi ali več krajših), prizor dramskega besedila ali pa krajši literarni esej na izbrano tematiko.  Srečanje bo potekalo v petek, 5. septembra 2014, ob 17. uri, 

v prostorih Knjižnice Ivančna Gorica .

Temi literarnega ustvarjanja sta dve, in sicer:
b) LITERATURA GORANA GLUVIĆA 
a) PROSTA TEMATIKA


 

Izberete lahko eno od Gluvičevih del iz obsežnega seznama ter pripravite besedilo na to temo. Popolnoma prosto se lahko sprehodite med njegovimi deli in napišete utrinke, eseje, pesmi, analitično razpravo, zapišete svoje misli ob prebiranju ali karkoli se vam poraja ob branju njegovih del. Srečanje bo strokovno spremljal naš literat, Goran Gluvić, ki se bo tako kot vi pojavil v dvojni vlogi avtorja in kritika.

 

Na ta način bomo lahko vsi sodelovali kot kritiki in ustvarjalci s svojimi literarnimi refleksijami.

Seveda se nam lahko pridružite tudi s svojimi zapisi na prosto temo. Tudi vse kar je nastalo na tem področju v preteklem letu, bomo z veseljem pokomentirali.

 

Torej, čimprej pošljite vaše prispevke in se vidimo septembra. Naše srečanje bo ponovno potekalo v času praznovanja in prireditve, ki jo organizira Občine Ivančna Gorica – Vsi smo ena generacija.


Na območno srečanje se prijavite s poslanimi besedili na  naslov JSKD OI Ivančna Gorica, ŽCesta 2. Grupe odredov 17, 1295 Ivančna Gorica do četrtka, 28. AVGUSTA 2014. Besedilom priložite svoje kontaktne podatke (ime in priimek, naslov, kraj, dosegljiv telefon ali e-naslov) ter pripišite nekaj stavkov o svojem literarnem ustvarjanju, če želite!

Dodatne informacije: T: 041/ 846-674, 01/7869–070, E-pošta: oi.ivancna.gorica@jskd.si


Simona Zorko

JSKD OI Ivančna Gorica


Oglejte si tudi