Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Florijanova maša v Grosupljem

Sv. Florijan je zaščitnik proti požarom in poplavam ter zaveznik gasilcev. Goduje 4. maja, zato so se v tem času tradicionalno odvile številne Florijanove maše, ki so jim prisostvovali gasilci in gasilke mnogih gasilskih društev ter se zahvalili Bogu in zavetniku gasilcev sv. Florijanu za vsa varno opravljena dela v preteklih letih in ju prosili za varnost in vse dobro tudi na nadaljnji poti.

 

V nedeljo, 4. maja 2014, so se Florijanove maše v Grosuplju poleg gasilk in gasilcev PGD Grosuplje, PGD Gatina in PGD Spodnja Slivnica udeležili tudi župan dr. Peter Verlič, direktor občinske uprave Dušan Hočevar in predsednik krajevne skupnosti Grosuplje Marjan Jakopin.

 

Florijanovo mašo je vodil prijatelj gasilcev PGD Grosuplje, ki so ga lani spremljali tudi na njegovem mašniškem posvečenju v Novem mestu, novomašnik Dejan Pavlin, zdaj kaplan v Kočevju.

 

Kaplan Dejan Pavlin je v svoji pridigi izpostavil pomen prostovoljstva, ki je vrednota vseh gasilk in gasilcev. Gasilci na območju Grosuplja in okolice že več kot 100 let organizirajo praznovanja v čast sv. Florijanu, zato ve, da je vzornik za njihovo prostovoljno delo v gasilski organizaciji in v službi ljudem, Jezus Kristus. Takšni ljudje so v današnjem času še kako pomembni. Prostovoljci so vsi, ki svoj prosti čas posvečajo drugemu, ne za plačilo, ampak iz plemenitosti. Svetu in posameznikom dajejo jasno vedeti, da so stvari, ki se ne merijo samo z debelostjo denarnice, in da je človekovo dostojanstvo veliko večje od vsakega še tako velikega kupa denarja. Sila, ki plemeniti gasilce in ji gasilci sledijo, da pomagajo ogroženim v nesreči, je ljubezen. Kaplan Dejan Pavlin je gasilcem zaželel, da ji sledijo tudi v prihodnje in jih spodbudil, da svoje delo opravljajo z iskrenostjo.

 

Vir: http://www.grosuplje.si/

Foto: Brane Petrovič

 

 

Oglejte si tudi