Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Brinke s Podokničarjem in podelitev Gallusovih značk

Vabljeni v soboto, 10. 5. 2014 ob 19.30 uri, v Družbeni dom Grosuplje na CELOVEČERNI LETNI KONCERT Ženske vokalne skupine Brinke.


ŽVS Brinke so ime dobile po grmastem iglavcu, ki je nekoč porasel celo pobočje Brinskega hriba. Brinove jagode, plod tega iglavca, so žlahtne kot ubrano zapeta pesem. Še bolj pa je žlahtno tisto, kar iz njih pridobivamo. Brinjevec, za katerega so pevke prepričane, da je pravo zdravilo za ženske, pomaga tudi pri mehčanju grla in božanju glasilk. Čeprav slovijo po svoji radoživosti in spretnemu ustvarjanju družabnih dogodkov, Brinke svoje članstvo utemeljujejo na korektnih in tovariških medsebojnih odnosih in na zaobljubi k resnemu in predanemu delu. Začetek njihovega glasbenega ustvarjanja opredeljuje februar 2009, ko so s privolitvijo članov moškega sestava Šentjurski fantje pevke postale članice Kulturnega društva Šentjurski oktet.  Vaje imajo vsako sredo, od septembra do junija, od 19:00 do 21:30 v dvorani Družbenega doma Grosuplje. Delujejo pod umetniškim vodstvom diplomirane muzikologinje Tine Vahčič, ki je za to priložnost pazljivo oblikovala program izbranih pesmi v štiri sklope: umetne skladbe tujih in domačih skladateljev, slovenske ljudske, dalmatinske pesmi in zimzelene popevke. Ker z letnim koncertom zaokrožajo že 6 leto delovanja, so se odločile, da koncertu dodaja težo s slavnostno podelitvijo Gallusovih značk, ki jih pevcem podeljuje JSKD.

 

Program bo kot voditelj popestril tudi Franc Pestotnik – Podokničar, ki takole pripoveduje o sebi: »Naša družina se je prav na božični večer leta 1958 preselila v Kulturni dom Duplica. Od tistega se najbolj spominjam, da sem takrat prvič videl svetel parket in kopalnico s kadjo, kar je v tistih časih pomenilo pravo razkošje. Bivanje v kulturnem domu je močno vplivalo na moj razvoj: redno sem začel obiskovati knjižnico, zaljubil sem se tudi v gledališče - igral sem v domači igralski skupini, pozneje tudi v Šentjakobskem gledališču v Ljubljani. Leta 1986 sem delal kot moderator in humorist v ansamblu Marela, že naslednje leto pa so me povabili k sodelovanju v podoknicah Nedeljskega, tako da zdaj v tej vlogi že dvajseto leto nastopam po naši lepi Sloveniji. Imam voljo, ideje in zadosti energije, tako da bom zagotovo vodil še kakšno televizijsko oddajo, igral v gledališču ter užival v branju knjig in v poslušanju glasbe. Upam pa tudi, da bom lahko kmalu napisal še svojo prvo knjigo.«

 

Ustvarjalna ekipa: članice ženske vokalne skupine z umetniško vodjo Tino Vahčič se bosta torej pridružila še Dominik Krt (klavir), povezovalec programa Franc Pestotnik – Podokničar ter gostje iz Borovnice.

Vabljeni v dobro pevsko družbo na dobro zapeto pesem!

 

KD Šentjurski fantje, ŽVS Brinke, JSKD OI Ivančna Gorica, ZKD Grosuplje

Povezave

www.brinke.si/

Oglejte si tudi