Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

OOZ Grosuplje vabi na izlet v Nemčijo

OOZ Grosuplje vabi podjetnice in podjetnike na izlet v Nemčijo. V nadaljevanju je predstavljen program. 

3 dnevni izlet REGENSBURG - KRONACH- NÜRNBERG- ROTHENBURG

OOZ Grosuplje vabi podjetnike in podjetnice, da se z nami udeležite 3 dnevnega izleta po Nemčiji. 

Termin: 20.10.2022 - 22.10.2022

PROGRAM: 

1.dan: GROSUPLJE – REGENSBURG - KRONACH

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja s krajšimi vmesnimi postanki skozi Avstrijo, mimo Münchna, do enega najstarejših nemških mest REGENSBURG, na sotočju Donave in Regna. Ogled mesta s srednjeveško podobo, s številnimi cerkvami in zvoniki, z značilnimi meščanskimi hišami iz 13. in 14. stol. Središče mesta predstavlja stolnica sv.Petra s 105 m visokim zvonikom v gotskem slogu, mestna hiša, St. Emmeram z vladnimi palačami in najstarejšim benediktinskim samostanom. Čudovit razgled na mesto se ponuja iz 310 m dolgega kamnitega mostu čez Donavo, ki predstavlja vrhunec srednjeveške gradnje mostov. Po ogledu in krajši osvežitvi se bo z ladjico popeljali po Donavi, pod starim mostom in še iz rečne strani občudovali čudovito zgodovinsko mesto. Večerni prihod v KRONACH - živahno mesto, kjer se sodobnost prepleta z več kot 1000-letno zgodovino. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2.dan: KRONACH – NÜRNBERG

Po zajtrku boste obiskali priznano podjetje Hans Weber, kjer vam bodo prijazni gostitelji predstavili svojo dejavnost in produkcije procese, prav tako bo priložnost za izmenjavo strokovnih mnenj. Popoldne bomo nadaljevali pot v NÜRNBERG. Ogled mesta z ohranjenim ter obnovljenem srednjeveškim obzidjem, nad katerim kraljuje mogočen grad z najlepšim pogled na srednjeveško mesto, ki je vstalo iz ruševin druge svetovne vojne. Le-tu bomo pričeli z ogledom, se sprehodili do hiše slovitega slikarja Albrechta Dürerja, najpomembnejšega nemškega renesančnega mojstra, in nedaleč stran obiskali še cerkev sv. Sebalda, ki slovi po vrsti srednjeveških umetnin. Vožnja do hotela v bližnji okolici, večerja in prenočevanje.

3.dan: ROTHENBURG – SLOVENIJA

Po zajtrku sledi vožnja v ROTHENBURG ob reki Tauber, ki je vrhunec prekrasnih srednjeveških mest na nemški romantični cesti. Čeprav je bila med 2.sv.vojno kar polovica mesta povsem uničena, po temeljiti obnovi sodi med najlepša nemška srednjeveška mesta. Najprej se bomo sprehodili po starem mestnem jedru in si ogledali stari trg, ki ga obdajajo slikovita pročelja srednjeveških zgradb, mestna hiša, gotski mini stolp. Ogledali si bomo tudi cerkev sv. Jakoba, v kateri je svetovno znan izrezljan oltar s prizorom ZADNJE VEČERJE. Vožnja proti domu s prihodom v poznih večernih urah.

CENA:

Izlet je za člane OOZ Grosuplje sofinanciran s strani OOZ Grosuplje.

Cena za člane OOZ Grosuplje: 150,00 EUR

Cena za nečlane OOZ Grosuplje: 325,00 EUR

ROK ZA PRIJAVO: 03.10.2022

Izpolnjeno prijavo ter potrdilo o plačilu dostavite osebno ali po pošti na naslov OOZ Grosuplje, Ob Grosupeljščici 1b, 1290 Grosuplje, lahko tudi na ooz.grosuplje@ozs.si. Dodatne informacije na 01-786-51-30 (Vera Brezovar).

Plačilo  izvedite na tekoči račun OOZ Grosuplje: SI56 6000 0000 0052 160, odprt pri Hranilnici LON. 

Prijavnica

CENA VKLJUČUJE: prevoz z modernim turističnim avtobusom (2 voznika), dovolilnice, cestnine in druge pristojbine, hotelsko namestitev 4* (1.noč) in 3* (2.noč) na bazi polpenziona (zajtrk, večerja) v dvoposteljnih sobah, oglede po programu (brez vstopnin), vožnjo z ladjico v Regensburgu, zavarovanje z zdravstveno asistenco v tujini (Coris), organizacijo in vodenje potovanja.

Dokumenti, priloge


vir: občinska spletna stran


Oglejte si tudi