Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
12°C
4°C
Oceni objavo

Gostovanje ženskega pevskega zbora Biser pri Gorenjskem oktetu v Kropi

Na vremensko nič kaj obetavno nedeljsko popoldne smo se članice ženskega pevskega zbora Biser zbrale v Kulturnem domu v Kropi, da bi se pripravile na večerni koncert, ki smo ga v duhu povezovanja zasnovali skupaj z Gorenjskim oktetom. Nič kaj obetavno vreme pa ni prav nič vplivalo na dobro razpoloženje fantov in deklet obeh zborov in energijsko poln večerni nastop.

Kropa je manjše razpotegnjeno naselje z gručastim jedrom, ki leži ob vzhodnem vznožju planote Jelovica v Občini Radovljica in je od Radovljice oddaljena 13 km. Slovi po tradicionalni železarski in kovaški dejavnosti, ima pa tudi bogato kulturno tradicijo. Kulturno društvo Kropa deluje na področju glasbene, gledališke in drugih umetnosti. Iz Krope izvira kar nekaj znanih in uspešnih umetnikov, med njimi tenorist Anton Dermota, skladatelj Egidij Gašperšič in sopranistka Zlata Gašperšič Ognjanović.

Fantje Gorenjskega okteta pod vodstvom Eve Jelenc Drozg so odpeli nekaj prekrasnih, tudi manj poznanih, slovenskih pesmi. S svojimi prelepimi glasovi so očarali publiko, prav tako pa tudi nas dekleta, ki smo jim v živo prvič prisluhnila.

Dekleta ženskega pevskega zbora Biser pod vodstvom Fernanda Mejíasa smo navdušile publiko z zelo raznolikim in dinamičnim programom, ki sta ga popestrila pianist Franco Paèz in flavtistka Katarina Mejías.

Občinstvo je nastope pospremilo z burnimi in dolgimi aplavzi, ki so največja nagrada za pevke in pevce.

Bistvo tovrstnih gostovanj pa ni samo nastopanje in predstavitev novi publiki, ampak predvsem v povezovanju društev, pa tudi ljudi iz različnih krajev. In v tem duhu je druženje in skupno sproščeno prepevanje po koncertu skoraj enako pomembno kot sam koncert, zato se že veselimo jeseni, ko bo Gorenjski oktet s svojimi prelepimi moškimi glasovi lahko zapel tudi prebivalcem Grosuplja.

Oglejte si tudi