Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
5°C
JUTRI
23°C
9°C
Oceni objavo

Varuh človekovih pravic v Gornjih Petrovcih

Varuh bo v Gornjih Petrovcih na voljo občankam in občanom

 

Varuh človekovih pravic Peter Svetina bo v sredo, 17. 7. 2019, s sodelavci prvič posloval v občini Gornji Petrovci.

 

Vsi, ki menijo, da so jim kršene pravice in bi jim lahko varuh s sodelavci pomagal, lahko pokličejo na telefonsko številko 030 720 225. To lahko storijo najkasneje do ponedeljka, 15. 7. 2019, do 15. ure in se naročijo na polurni pogovor. Pogovori bodo potekali v prostorih kulturnega doma občine Gornji Petrovci v Stanjevcih na naslovu Stanjevci 40.


Ta dan bo varuh obiskal tudi nekatere institucije v občini, kjer se bo seznanil z njihovim delom in težavami, s katerimi se srečujejo pri uresničevanju pravic ljudi. Srečal se bo tudi z županom Francem Šlihthuberjem in njegovimi sodelavci ter z njimi govoril o prizadevanju občine za spoštovanje pravic občanov. Ugotovitve poslovanja bo predstavil na krajši novinarski konferenci v prostorih kulturnega doma, predvidoma okoli 13:45. Točna ura novinarske bo sporočena, ko bodo zbrane vse prijave.

 

S poslovanjem zunaj sedeža se skuša institucija Varuh človekovih pravic Republike Slovenije (Varuh) približati tistim, ki jo potrebujejo. Enkrat na mesec varuh s sodelavci obišče določen predel Slovenije in se pogovori z vsemi, ki bi pri uveljavljanju svojih pravic potrebovali pomoč institucije, ki jo vodi. To obliko dela institucija izvaja že vse od začetkov njenega delovanja leta 1995. Ker je občin v Sloveniji 212, bi vse lahko obiskali v približno 17 letih, zato ni namen poslovanja priti v čisto vse občine, ampak se vsaj regionalno približati vsem, ki bi potrebovali pomoč, pa ne (z)morejo priti v Ljubljano.  

 

Oglejte si tudi