Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
8°C
JUTRI
26°C
8°C
Oceni objavo

Psihološko svetovanje POSVET na voljo tudi v Murski Soboti


Center za psihološko svetovanje POSVET deluje že od leta 2006 pod okriljem Slovenskega združenja za preprečevanje samomora, ki je humanitarna organizacija in društvo v javnem interesu na področju zdravstvenega varstva. Program se izvaja v 19-ih svetovalnicah za odrasle in v 7-ih svetovalnicah za mladostnike* (med 14. in 18. letom starosti).  Financirajo ga Ministrstvo za zdravje, Fundacija Fiho in več kot 100 slovenskih občin, zato so svetovanja za uporabnike brezplačna.  

Svetovanja se izvajajo v obliki 45-minutnih individualnih obravnav oseb, parov in družin. Na uvodnem srečanju svetovalec v dogovoru s klientom določi obliko in okvirno trajanje obravnave glede na naravo stiske. Pogovori so zaupni, svetovalec pa je zavezan k varovanju osebnih podatkov in skrbnemu ravnanju z njimi. Uporabniki se na svetovanje naročijo preko telefona ali e-pošte Sprejemne pisarne Posveta v Ljubljani, za vključitev pa ne potrebujejo zdravstvene izkaznice ali napotnice. Termini so razpisani glede na razpoložljivost svetovalcev v posameznih krajih.

Ob prvem telefonskem pogovoru s svetovalko iz sprejemne pisarne klient prejme vse potrebne informacije o poteku svetovanj ter prejme termin srečanja. Tudi vsako nadaljnje naročanje poteka preko sprejemne pisarne.

Svetovanja niso namenjena zdravljenju ali dolgotrajni psihoterapevtski obravnavi, nudijo pa:

-         podporo pri razreševanju trenutnih stisk,

-         razbremenitev posameznika in bližnjih ter

-         usmerjanje klienta k iskanju ustreznih načinov reševanja vzrokov za stiske.

V svetovalnici Posveta Murska Sobota bodo od februarja 2024 začele svetovati 3 strokovno usposobljene svetovalke.

Svetovanja bodo opravljale v terminih od ponedeljkado srede med 16. in 19. uro v prostorih svetovalnice, na naslovu Kocljeva ulica 16, 9000 Murska Sobota.

Glede na razpoložljivost svetovalk in povpraševanja s strani uporabnikov se lahko urnik svetovanj tudi spremeni. O morebitnih spremembah bodo klienti pravočasno obveščeni.

Polnoletni posamezniki se lahko naročijo preko telefonske številke: 031/704-707 ali e-naslova: info@posvet.org.

Več informacij se nahaja na povezavi: www.posvet.org

Oglejte si tudi