Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
4°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

VELIK USPEH KARATEISTK IZ DUPLEKA NA MEDNARODNEM TEKMOVANJU

Tokrat vas obveščamo o neverjetnem uspehu peščice karateistk iz Dupleka na mednarodnem tekmovanju v Ljutomeru. Zaradi različnih razlogov smo se odpravili na tekmovanje zgolj s šestimi dekleti, ki so se v različnih kategorijah pomerile z mnogimi karateistkami iz treh držav. Nastopile so med 250 tekmovalci, ki so imeli kar 354 nastopov in osvojile neverjetno SREBRNO in BRONASTO medaljo. Ti medalji pomenita še toliko več saj je veliko klubov (tudi iz Avstrije in Hrvaške) prišlo s svojimi najboljšimi in v velikem številu, ki so zapolnili vse kategorije. 

Iz našega Karate kluba WKSA Duplek tekmovale Karin Ludvik, Jana Rojs, Ema Kovač, Vita Rojs, Hera Agapito Masten in Lana Žugman. Tekmovanje je potekalo na štirih ringih in naša dekleta so se kljub jutranjemu mrazu potrudila po najboljših močeh. V vseh kategorijah, kjer so nastopila so imela veliko nasprotnic, tako da nobeni ni bilo lahko. Jana Rojs je za spremembo nastopila preveč samozavestno in ji ni uspelo prepričati sodnikov, da je boljša od nasprotnice ki je res odlično izvedla kato. Ema Kovač je prav tako dobro nastopila, a tudi njej ni uspelo se prebiti med najboljše. Hero A. Masten so drobne napake stale nadaljnjega kroga v katah. Zato pa je Vita Rojs v isti kategoriji odlično nastopila in premagala kar dve tekmovalki, kar pa ni bilo dovolj za vidnejši rezultat, med vsemi odličnimi nasprotnicami. Lana Žugman je nastopila med visokimi pasovi in odlično izvedla kato, kar pa tudi ni prepričalo sodnike, je pa dobila dragocene izkušnje. Karin Ludvik je nastopila v dveh kategorijah. V obeh je nastopila zelo neobremenjeno in premagovala nasprotnice. V prvi je kategoriji je dosegla 5. mesto v drugi pa je prišla vse do finala in nazadnje morala priznati premoč tekmovalki iz Avstrije in oditi domov z odličnim drugim mestom.

V športnih borbah sta nastopili samo Vita in Hera, ki sta odlično začeli, a nista enakega tempaborbe  nadaljevali. Vito je kumite izgubila na psihološki ravni, saj v kolikor bi nastopila, kot smo je navajeni bi gotovo lahko tudi od nje več iztržili. Nato je Hera nastopila odlično in na daleč se je videlo, da ima veliko željo, ki jo je pripeljala do odličnega tretjega mesta.

Čisto vsem čestitamo za odlične nastope ne tekmovanju v Ljutomeru.

Povezave

wksaduplek.si/

Oglejte si tudi