Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Občinski svet se je sestal na 6. redni seji

Svetniki so se seznanili z letnim poročilom koncesionarja za opravljanje pokopališke dejavnosti v Občini Duplek za leto 2014 podjetja Panek d.o.o. Potrdili so tudi cenik za pokopališko dejavnost v letu 2015, ki ostaja na lanski ravni. Ceno za najem mrliških vežic so v skladu z že sprejetim sklepom uskladili z rastjo povprečnih življenjskih stroškov. Nova cena za najem mrliške vežice je tako 35,38 EUR bruto in je enotna za vsa tri pokopališča. Po novem bo najemnino obračunala občina in ne več koncesionar.

 

Občinska uprava je pripravila predlog sprememb in dopolnitev statuta, saj ga je potrebno uskladiti z nekaterimi spremenjenimi določbami Zakona o lokalni samoupravi in Zakona o ukrepih za uravnoteženje javnih financ občin. Predlagana je sprememba 18 členov statuta. Svetniki so predlog obravnavali in sprejeli v prvem branju, rok, do katerega bodo podali morebitne amandmaje, je 6. maj 2015.

 

V skladu z zakonom so se seznanili z zaključnim računom proračuna Občine Duplek za leto 2014. Potem, ko ga bo pregledal Nadzorni odbor občine, ga bodo še potrdili, predvidoma na junijski seji občinskega sveta.

 

Obravnavali in sprejeli so tudi dva pravilnika v zvezi s subvencijami in sicer Pravilnik o dodeljevanju pomoči za ohranjanje in razvoj kmetijstva ter podeželja v Občini Duplek za obdobje 2014-2020 ter Pravilnik o dodeljevanju sredstev za pospeševanje in spodbujanje razvoja podjetništva v Občini Duplek za obdobje 2014-2020.

 

Kulturni dom na Vurberku je potreben temeljite obnove, vendar nam žal finančna situacija tega ne dovoljuje. Pa vendar smo v letošnjem proračunu zagotovili nekaj sredstev za najnujnejšo sanacijo fasade in stavbnega pohištva. Svetniki so kot osnovo za realizacijo navedenega sprejeli Dokument identifikacije investicijskega projekta (DIIP) Obnova kulturnega doma Vurberk.

 

Zaradi prevzema pokopališke dejavnosti, sedaj še koncesionirane gospodarske javne službe lokalnega pomena, v lastno režijo, je bilo potrebno sprejeti odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o lokalnih gospodarskih javnih službah v Občini Duplek in Odloka o ustanovitvi režijskega obrata Občine Duplek. Oba predloga sta bila obravnavana in sprejeta po skrajšanem postopku.

 

S tem je bil dnevni red izčrpan in seja zaključena ob 19.30.

Oglejte si tudi