Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
16°C
JUTRI
33°C
17°C
Oceni objavo

NEVERJETEN USPEH NA MEDNARODNEM TEKMOVANJU – MARIBOR OPEN 2023

Maloštevilni smo se udeležili mednarodnega tekmovanja Maribor OPEN 2023, kjer je nastopilo kar 462 tekmovalcev iz šestih držav. Tekmovanja se je udeležilo veliko odličnih tekmovalcev, kar je še dalo dodatno težo tekmovanja. Z štirimi tekmovalci, smo se odločili preveriti formo in izkoristiti tekmo za dodatne izkušnje pred Evropskim prvenstvom IKU, ki bo konec Oktobra v Novem mestu. Tekmovali smo samo v športnih borbah, saj so tekmovalci se odločili poskusiti v svojih paradnih disciplinah. Kata team naše najboljše ekipe pa ni bil možen saj se dekletom t.i. lomijo leta in niso mogla nastopiti v skupini.

Najprej je nastopil Matic Bombek, ki je imel prvi krog prost, a ga je zato v drugem kolu čakal odličen tekmovalec iz Hrvaške, ki ga je suvereno premagal. Ta se je odlično boril v nadaljnjih bojih in omogočil Maticu boj v repasažu, kjer je zmagal. Ker smo imeli polni repasaž je Matic imel še eno borbo, kjer se je sicer boril odlično, kot še nikoli do sedaj, a je na koncu moral priznati premoč Italijanu. Vsekakor odlični boji in prve težje izkušnje, ki jih je imel.

V isti kategoriji sta nastopili Gaja in Tjaša Rojs, ki pa sta uspeli premagati vse svoje nasprotnice. Gaja je imela atraktivne boje z Italijani, Tjaša pa tudi nekaj športne sreče z žrebom, tako da sta se nazadnje obe srečali v finalu, kar si lahko vsak trener samo želi. Po tekmi, ki je sestrama bila najtežja je na koncu zmagala Gaja.

Na koncu smo dočakali še boje Lejle Verbošt, ki pa se jih je splačalo čakati. Njeni boji so bili, lahko rečemo, najtežji in najnapornejši. Po napetem in izenačenem boju ji je preboj do samega vrh onemogočila tekmovalka iz Hrvaške, ki je sicer na koncu bila zmagovalka kategorije. S tem je omogočila Lejli boje z polnim repasažem za 3. mesto. Takrat so bili navijači in sotekmovalci na nogah in spodbujali Lejlo da je premagala obe tekmovalki in na koncu zasluženo dosegla 3. mesto.

Tako smo se z tekmovanja vrnili z eno zlato, srebrno in bronasto medaljo, ter odličnimi boji še novopečenega borca.

Čestitamo vsem za odlične športne nastope!

Oglejte si tudi