Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
1°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Kristina Vršič osvojila tretje mesto na turnirju članskega svetovnega pokala

Slovenska reprezentanca v judu je v soboto 25.07 in v nedeljo 26.07.2015 nastopila na Asian Judo Open M&W, Taipei 2015, turnirju svetovnega članskega pokala na Tajvanu. Slovenijo so zastopali Kristina Vršič (JK Duplek) v kategoriji do 48 kg, Petra Nareks (JK Z'dežele Sankaku) v kategoriji do 52 kg, Nina Milošević (JK Duplek) v kategoriji do 63 kg in Anka Pogačnik (JK Z'dežele Sankaku) v kategoriji do 70 kg pri dekletih, ter Matjaž Trbovc (JK Z'dežele Sankaku) v kategoriji do 60 kg, Adrian Gomboc (JK Z'dežele Sankaku) v kategoriji do 66 kg, Mihael Žgank (JK Z'dežele Sankaku) v kategoriji do 90 kg, Igor Spasojevič (JK Koper) v kategoriji do 100 kg in Vito Dragič (JK Impol) v kategoriji nad 100 kg pri fantih. Slovenski reprezentanti so nastopili več kot odlično, saj so bili s tremi zlatimi medaljami, eno srebrno in tremi bronastimi druga najuspešnejša ekipa na turnirju, takoj za reprezentanco Južne Koreje.

 

Obe tekmovalki JK Duplek sta odlično nastopili, saj je Kristina Vršič s tremi zmagami (Trang Dao le Thu – VIE, Wan Yu Chen – TPE in Kimberley Renicks – GBR) in enim porazom (Gerelmaa Erdenetsogt – MGL) osvojila tretje mesto in bronasto medaljo, medtem ko je Nina Milošević zasedla peto mesto.

 

Zlate medalje so osvojili Matjaž Trbovc, Adrian Gomboc in Mihael Žgank, srebrno Anka Pogačnik, bronasti pa še Petra Nareks in Vito Dragič. Igor Spasojevič pa je po porazu v predtekmovanju ostal brez repasaža in uvrstitve.

 

Ta isti vikend, pa sta turnirju Evropskega mladinskega pokala 2015 v Pragi (CZE) nastopili tudi dupleški mladinki Manja Kropf v kategoriji do 57 kg in Tamara Kraljić v kategoriji do 78 kg. Obe sta nastopili povprečno, saj je Tamara Kraljić osvojila 5. mesto, Manja Kropf pa 9. mesto.

 

MD

Oglejte si tudi