Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
4°C
NED.
13°C
3°C
Oceni objavo

Karate klub WKSA Duplek z medaljami na Hajdini

Naši karateisti karate kluba WKSA Duplek so bili znova zelo uspešni v Hajdini.

Tekmovali so naslednji karate klubi: KK WKSA Hajdina, KK Mislinja, KK WKSA Šentilj-Kungota, KK Selnica ob Dravi, KK TO-TE Rače, KK WKSA Karate Slovenska Bistrica, KK WKSA Tepanje, KK Murska Sobota, KK WKSA Maribor, KK WKSA DUPLEK, KBV SEVNICA. Tekmovalcev je bilo veliko in vsi karate klubi so pripeljali svoje najboljše, ki se pripravljajo na Svetovno prvenstvo v Mariboru. 

In kakšni so bili naši rezultati?
Dosegli smo eno zlato, 3 srebrna in 12 bronastih medalj, ki so nam bile tokrat usojene. Torej skupno kar 16 odličij za Karate klub WKSA Duplek, ki je v svojem kratkem obstoju pravkar presegel število 100 medalj. 

Naši člani so osvojili naslednje rezultate:

RIBIČ KURNIK NELI - 3. mesto kate deklice posamezno

ROJS JANA - 3. mesto kate deklice posamezno

MESAREC LUCIJA - 2. mesto kate deklice posamezno

ROJS SARA - 3. mesto kate deklice posamezno

SAVEC TEA - 3. mesto kate deklice posamezno

MESAREC NIK - 3. mesto kate dečki posamezno, 3. mesto kumite dečki posamezno

MAJER MIHA - 3. mesto kate dečki posamezno, 3. mesto kumite dečki posamezno

WKSA DUPLEK - Hera, Sara in Vita - kate ekipno 1. mesto, 

                             Vid, Nik, Miha - 2. mesto kumite ekipno

ROJS VITA - 2. mesto kumite deklice posamezno

HERA MASTEN AGAPITO - 3. mesto kumite deklice posamezno

KOVAČEVIČ VID - 3. mesto kumite dečki posamezno

HERGA MATIC - 3. mesto kumite dečki posamezno,

3. mesto kumite ekipno (SLO3)

 

Naša najmlajša karateistka Neli Ribič Kurnik je prvič nastopila in samozavestno pokazala kato, ki ji je prinesla 3. mesto. Jana Rojs še nima veliko izkušenj z nastopi, a je tokrat že bolje nastopila, ter dosegla prav tako 3. mesto. Lucija Mesarec je tokrat bila še nekoliko boljša in v svoji kategoriji dobila srebrno medaljo.

Tri naša dekleta Hara, Sara in Vita so se tudi pomerila posamezno v katah. V njihovi kategoriji so nastopile najboljše karateistke, zato se je do stopničk uspelo prebiti samo Sari, ki je dosegla 3. mesto in pokazala svoj talent. Vsa tri dekleta so se zelo potrudila in pokazala napredek pri posameznih nastopih v katah. Tea Savec je bila v kategoriji s starejšimi dekleti, a je tudi to ni ustavilo, da ne bi dobila 3. mesta. Za 0,1 točke jo je premagala tekmovalka iz Šentilja, kar ji bo gotovo še dodatna spodbuda. Nik Mesarec se je izkazal v katah posamezno in prav tako v športnih borbah posamezno, kjer je tekmoval z izkušenejšimi od sebe. In ravno te mu bodo zelo koristile v mesecu Novembru, ko bo nastopil na Svetovnem prvenstvu. Miha Majer je imel podobno zgodbo kot Nik, a je pri njem napredek viden predvsem v katah. Nastopila sta skupaj z Vidom Kovačevičem v športnih borbah ekipno, kjer so skupaj osvojili 2. mesto in pokazali da jim ekipni boji niso tuji. Ekipno so nastopile tudi Hera, Vita in Sara, ki pa so v katah popolnoma deklasirale ostale ekipe, ki jih ni bilo malo.

Zaslužile so si največji aplavz na tekmi in vsi smo zelo ponosni na njih. V žaru tekme niso delale napak in užitek jih je bilo gledat in so zasluženo zmagale. Vita Rojs je na tekmi zablestela tudi v športnih borbah. Njeno kategorijo so združili s starejšimi deklicami, a je tudi to ni ustavilo. Kot večina naših tekmovalcev je na začetku popustila nasprotnici, a se je nato zbrala in z neverjetno borbenostjo dosegala točke proti odličnim tekmovalkam, ter tako postala podprvakinja. Hera M. Agapito je enako kot Nik Mesarec in Miha Majer imela odlične nasprotnike v športnih borbah in si z takšnimi boji pridobila dragocene izkušnje, ki pogosto odločajo o zmagovalcu. Vid Kovačevič se je v posameznem delu pogumno, kjer je s svojimi izkušnjami okrepil našo ekipo in to je bilo dovolj za 3. mesto. Matic Herga je pokazal, da je pravi borec in da ima občutek za doseganje točk. Na žalost ga je v posameznem delu od višje uvrstitve zaustavil večni rival iz Murske Sobote. Matic bo najverjetneje tudi nastopil v ekipi kadetov A Svetovnem prvenstvu v Mariboru, ki je tokrat poskusno nastopila in osvojila 3. mesto.

 

Za odlične nastope čestitamo vsem našim karateistom.

Povezave

wksaduplek.si/

Oglejte si tudi