Logo MojaObčina.si

Duplek

DANES
16°C
-3°C
JUTRI
13°C
-4°C
Deli
1999

KARATE KLUB WKSA DUPLEK OSVOJIL 4 MEDALJE NA EVROPSKEM PRVENSTVU V ROMUNIJI

Od 19. do 22. Maja je v Romuniji potekalo Evropsko prvenstvo za vse starostne kategorije v karateju. Kot del reprezentance so se tekmovanja udeležili tudi naši člani iz Karate kluba WKSA Duplek, ki so se pridružili ostalim karateistom iz, ki so dosegli normo za nastop. Tekmovanja se je udeležilo 750 tekmovalcev iz vse Evrope, ki so zastopali 18 držav. V največjem številu so prišli tekmovalci iz Italije, Anglije in domače Romunije. V tej izjemni konkurenci smo dosegli neverjetne štiri medalje za naš klub.

Karate klub WKSA Duplek so zastopali Jana Rojs, Hera Masten Agapito, Sara Rojs, Vid Kovačevič, Vita Rojs, Miha Majer, Matic Herga. Kot pomoč in asistenco je naše karateiste spremljal tudi Damjan Žinko. Trener Matej Verbošt je pomagal pri vodenju celotne ekipe iz Slovenije.

Jana Rojs je nastopila samo v katah a je imela zelo dobrih 13 nasprotnic, ki so za svoja leta izjemno dobro nastopila, zaradi česar se ni uspela uvrstiti v drugi krog tekmovanja. Tudi Kovačevič Vid je nastopil samo enkrat in to v športnih borbah, a je v njegovi kategoriji bilo več kot 15 tekmovalcev in se tudi njemu ni uspelo uvrstit v drugi krog. Pokazal je dobro borbo, a je bilo to premalo, saj štejejo le točke. Sara Rojs, Hera A. Masten in Vita Rojs so bile združene v kategoriji kat, tako da je bilo tekmovalk v njihovi kategoriji šestnajst. Najbolje je nastopila Sara in zasluženo dosegla 5. mesto v katah. Ta odličen nastop ji je dal elan, ki jo je ponesel v športne borbe, kjer je premagala tudi odlično Romunko in zasluženo dosegla 3. mesto. Za višjo uvrstitev je bilo premalo, saj je imela lažjo poškodbo. Hera A. Masten in Vita Rojs sta prav tako nastopili v borbah, a je obema za zmanjkala po ena točka s katero bi lahko posegli po medaljah. Viti je že zelo dobro kazalo, a jo je nasprotnica z odličnimi nožnimi tehnikami presenetila in zmagala. Miha Majer je v kategoriji kat nastopil v konkurenci 17 tekmovalcev, od katerih so bili nekateri že z zelo visokimi pasovi. Njegov nastop ni bil dovolj samozavesten in odločen, zaradi česar se mu ni uspelo uvrstiti više. Nastopil je povsem drugače v športnih borbah, kjer je zablestel in se prebil vse do 3. mesta z hitrimi tehnikami in vztrajnostjo. Matic Herga je imel tri nastope v športnih borbah. V posameznem nastopu se je začel boriti preveč agresivno in mu je na koncu boja preostalo premalo časa, da bi lahko to popravil. Nastopil je tudi v najbolj atraktivnem delu skupinskih bojev - v rotacijah. Tukaj nastopijo trije proti trem pri pogoju, da je vsak minimalno 15 sekund v boju in se na povelje trenerja zamenja. V kategoriji mladincev in kadetov je pomagal ekipi, da je obakrat stala na stopničkah in osvojila 3. mesto.

Vsem našim članom, ki so nastopili čestitamo za izjemen dosežek.

Povezave

wksaduplek.si/

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!