Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
SOB.
26°C
5°C
Oceni objavo

Zaključek akcije po neurju

Območno združenje RK Novo mesto je z akcijo pomoči po neurju na Bušincu začelo septembra, po sklenitvi sporazuma o pomoči in sklenitvi služnostne pravice na objektu, ki ga uporabljata Albin Fabjan in Marija Muča. Tik pred decembskimi prazniki smo projekt zaključili. Še je solidarnost v ljudeh!
Moči smo združili Krajevna organizacija RK Dolenjske Toplice in Občina Dolenjske Toplice ter Karol Stopar, ki je koordiniral obrtnike in nadziral izvedbo. Sodelovali so donatorji, posamezniki in podjetja, zbirali smo finančna sredstva in obrtniška dela. Tik pred prazniki smo vse, kar je bilo narejenega, predali Albinu in Mariji.
Na staro hišo, ki jo uporabljata brat in sestra in je last njunega brata Jožeta, se je v julijskem neurju zrušil hrast ter močno poškodoval ostrešje in sobo, ki jo je uporabljala Marija za bivanje. Popravila si zaradi skromnih dohodkov ne bi mogla privoščiti sama. Opraviti je bilo potrebno gradbena dela za novo ostrešje, prekriti streho, napeljati na novo dotrajano elektriko, stene obložiti s knaufom in prostor opremiti.
V akciji smo zbirali finančna sredstva in zbrali 2.532,26 evrov. Sredstva smo porabili za vse tisto, kar nismo mogli pridobiti 100-odstotno z donacijami. V akciji smo prosili obrtnike in trgovine, da donirajo material, storitve ali odobrijo popuste. Sodelovalo jih je sedem, njihov prispevek je ovrednoten na 6.337,84 evrov. Dogovarjanje z donatorji, usklajevanje del, nabava materiala in gradnja bi bila dosti bolj težavna, če se ne bi imeli prostovoljca, ki je skrbel za vse. V akciji so prispevali finančna sredstva (od 100 do 1.000 evrov):
Občina Dolenjske Toplice, KORK Dolenjske Toplice, Drska, Bučna vas, Mirna Peč, Majde Šilc, Gotna vas, Brusnice. Z materialom in storitvami so sodelovali: Roles, d.o.o., GVT Štravs, d.o.o., Janko team, d.o.o., Pagras, d.o.o., GG Novo mesto, d.o.o., Štravs Sandi, s.p., Ursa Slovenija, d.o.o., Robert Tekavčič, s.p., Darko Vidic, s.p., Kramaršič, d.o.o., Društvo krajanov Sušica. Posamezniki prostovoljci, ki so prispevali material, storitve in prostovoljno delo:
Karol Stopar, Aleš Gradišar, Jože Bojanec, Igor Hodnik, Miro Zupančič. Vsem iskrena hvala!

Pripravila: Barbara Ozimek, OZRK Novo mesto

Oglejte si tudi