Logo MojaObčina.si
JUTRI
27°C
7°C
TOR.
26°C
11°C
Oceni objavo

Srečanje članov in prijateljev društva upokojencev na jasi

Kot je v navadi, smo se tudi tokrat prvo nedeljo v juliju na jasi zbrali člani in prijatelji Društva upokojencev Dolenjske Toplice. Kljub bojazni da bo prevroče, nam je gozd nudil senco, pa še pihljalo je. Po 17. uri se je začel kulturni program. Predsednik Dušan Kraševec je pozdravil vse goste in ostale prisotne. Med gosti so bili župan Jože Muhič, Jože Jazbec, predsednik PZDU, ter Rožca Šonc, vodja projekta Starejši za starejše pri ZDUS-u in predsednica DU Novo mesto.
V uvodnem delu kulturnega programa nam je Luka Pršina, ki ima rad glasbo in je zaključil 4. razred glasbene šole, zaigral dve skladbi na klaviature. Bilo ga je prijetno poslušati. Dramska sekcija društva podeželskih žena je uprizorila skeč Priprava dobrot. V njem so nastopili Breda Fink, Minka Pečaver Potočnik, Roman Šegula in Toni Zupančič. Dobro smo se jim nasmejali. Ker brez naših literatov ne gre, so na zaključku prebrali še vsak po dve svoji pesmi. Nastopili so Minka Pečaver Potočnik, Anton Aš in gost iz DU Uršna sela Pavel Klobučar. Antonu Ašu je priskočila na pomoč Slavica Strajnar. Po kulturnem programu sta nas pozdravila Jože Muhič in Jože Jazbec.
V nadaljevanju nam je Drago Zupančič predstavil uspehe naših športnikov na 40. ŠUI PZDU Dolenjske in Bele krajine. Najuspešnejša je bila ženska ekipa v kegljanju s kroglo na vrvici, ki je dosegla 1. mesto v regiji in se uvrstila na državno prvenstvo. Naši člani so tekmovali še v kegljanju in v moški konkurenci zasedli drugo mesto, streljanju z zračno puško, pikadu, lovu rib s plovcem in orientacijskem pohodu.
Ekipa sekcije za šport je na pikniku pripravila več družabnih iger, v katerih so sodelovali člani in gostje. Srečanje je bilo medgeneracijsko, saj so prišle tudi mlade družine pa tudi babice in dedki so s seboj pripeljali vnuke. V igrah so sodelovale vse generacije. Začeli so z metanjem obročev na drog. Prvi v tej disciplini je bil Jože Jazbec (4 obroči), drugi Ivan Avguštin (3 obroči) in tretji Rajko Pugelj (2 obroča). V drugi igri so metali konjske podkve na drog. Zmagal je Pavel Klobučar iz DU Uršna sela in pometel s konkurenco. Na drog je vrgel pet podkev od šestih, vsi ostali tekmovalci pa le po eno. Pikado je bila tretja športna dejavnost. Na prvo mesto sta se z 52 točkami uvrstila 
Srečko Pugelj in Jože Zupančič, drugo je zasedel Darko Strajnar s 47, tretje pa Slavica Kovač s 46 točkami. Četrta disciplina je bilo balinanje v krog. Najboljši je bil Pavel Klobučar s 26, drugi Jože Zupančič z 21, tretja pa njegova vnukinja Valentina z 19 točkami. Peta igra je bilo kegljanje s kroglo na vrvici. Na presenečenje vseh se je na prvo mesto zavihtel najmlajši med tekmovalci Aljaž Zupančič z 21, drugi je bil Jože Kapš s 16, tretja pa Slavica Strajnar in Rudi Kapš s 15 točkami. V vseh disciplinah so podelili lesene medalje, ki jih je izdelal naš član Jože Kranjc, za kar se mu iskreno zahvaljujemo.

Srečelova ne bi mogli pripraviti brez darovalcev dobitkov. Ob pomoči članov DU, občanov, podjetij in zasebnikov, ki so prispevali dobitke ali finančna sredstva zanje, se jih je nabralo lepo število. Hvala vsem, ki so prispevali .
Za hrano in pijačo so poskrbeli delavci Term Krka, za prijeto zabavo ansambel Iskra iz Novega mesta, za dobro voljo in prijetno počutje pa sami. Imeli smo se lepo.
MILICA LUŠIČ

Foto: BOŽO KODRIČ, DUŠAN KRAŠEVEC 

 

Oglejte si tudi