Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
20°C
6°C
Oceni objavo

Srečanje ob mednarodnem dnevu starejših


Društvo upokojencev Dolenjske Toplice vsako leto 1. oktobra pripravi srečanje občanov. Ta dan je svetovni dan starejših in je namenjen spoštovanju, pozornosti in skrbi za starejše.
V jedilnici OŠ Dolenjske Toplice se nas je zbralo 80. Pripravili smo krajši kulturni program. Predsednik društva Dušan Kraševec je govoril o pomenu mednarodnega dneva starejših in skrbi za starejše. Povezanost med generacijami  in sodelovanje med njimi se je pokazala, ko so učenci OŠ izvedli pester glasbeni nastop. Pevski zbor OŠ nam je zapel nekaj pesmi, Luka Pršina  je zaigral na klavir in Andraž Matoš na harmoniko. Bilo jih je prijetno poslušati. V nadaljevanju kulturnega programa sta nastopila še naša literata Micka Tomažin in Anton Aš. Slavica Strajnar je iz knjige Slavka Klančičarja Srce sem odklenil prebrala dve pesmi, občinska svetnica Jožica Kotar pa nas je nagovorila z nekaj spodbudnimi besedami.

Sledilo je kratko predavanje z naslovom Učinkovita uporaba industrijske konoplje za izboljšanje počutja. Sogovornika s kmetije Pr' Tonijevih sta nam predstavila industrijsko konopljo, ki raste na Ljubljanskem barju in je pridelana na ekološki način, in izdelke iz nje. Te smo lahko poskusili in tudi kupili. Sledil je prijeten klepet.


MILICA LUKŠIČ, DU Dolenjske Toplice 

Foto: DUŠAN KRAŠEVEC

Oglejte si tudi