Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
4°C
JUTRI
15°C
3°C
Oceni objavo

Delavnici v društvu upokojencev


14. decembra smo začeli z delavnico Krepimo spomin, ki jo vodi Mojca Šenica, magistrica vzgoje in menedžmenta v zdravstvu.

V predstavitvi delavnice je zapisala: "V družbi, v kateri živimo, vedno pogosteje slišimo, da ima ta ali oni starejši gospod ali gospa demenco, da je pozabljiv ali da je zbolel za Alzheimerjevo boleznijo. Pogosto se postavlja vprašanje, ali lahko sami preprečimo ali odložimo nastanek demence?

Dognano je, da »miselna telovadba«, pri kateri s posebnimi tehnikami krepimo spomin, omogoča, da spomin ostane še dolgo časa v pravi formi.

V prvem delu delavnice bomo spoznavali najbolj zmogljiv računalnik na svetu – možgane. Udeleženci bodo spoznali osnove delovanja možganov in spomina, temelje uspešnega pomnjenja in pomen možganske telovadbe.

V drugem delu bomo s pomočjo vaj spoznavali različne tehnike pomnjenja. Izostrili bomo spomin. Vaje so sestavljene tako, da delujejo na različne poti spomina in zbranosti.

Cilji izvajanja vaj :

  • ugotavljali bomo pomen čutil pri pomnjenju,
  • izvajali bomo vaje za izboljšanje koncentracije,
  • izvajali bomo tehnike urjenja možganov,
  • naučili se bomo, katera hrana ugodno vpliva na možgane."

Z izvajanjem delavnice smo zelo zadovoljni. Trajala bo do 1. februarja, če pa bo med članstvom zanimanje, jo bomo ponovili.

V januarju začenjamo tudi z delavnico Računalništvo – Miška v hiši ne škodi. Lotili se bomo osnov dela z računalnikom. Potekala bo v popoldanskem času v računalniški učilnici topliške osnovne šole. Prijave so zapolnjene, točen datum in čas pa udeleženci v začetku januarja izvedo pri Milici Lukšič (031 794 670, milica.luksic@gmail.com). 

DUŠAN KRAŠEVEC, predsednik DU Dolenjske Toplice


Oglejte si tudi