Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
7°C
JUTRI
25°C
11°C
Oceni objavo

Divja odlagališča odpadkov v občini Dolenjske Toplice

Čeprav je bilo o odlaganju odpadkov povedanega že mnogo in mislimo, da nas ne more nič več presenetiti, se v zadnjem času v našem lokalnem okolju zopet pojavlja večja količina kosovnih odpadkov. 
 

Že sam Zakon o varstvu okolja govori o tem, da je odmetavanje odpadkov in njihovo puščanje v okolju ter nenadzorovano ravnanje z odpadki, vključno s smetenjem, po tem zakonu prepovedano. Veljavni Odlok o izvajanju gospodarske javne službe zbiranja in prevoz komunalnih odpadkov in gospodarske javne službe odlaganja ostankov predelave ali odstranjevanja komunalnih odpadkov na območju Občine Dolenjske Toplice pa daje dodatno podlago za pristojnost občinskemu inšpektorju in redarju na območju občin ustanoviteljic, da ob nepravilnostih posreduje in obenem poskrbi, da se nepravilnosti odpravijo. Predvidena globa znaša 400 €.

Vsi krajani občine lahko svoje kosovne odpadke iz gospodinjstev vsako sredo in prvo soboto v mesecu odpeljejo v zbirno reciklažni center Občine Dolenjske Toplice v Soteski za Žago Zupančič.

Za odvoz komunalnih odpadkov (do 2 m3 ) pa se prebivalci občin ustanoviteljic Komunale Novo mesto lahko tudi dogovorite za brezplačen odvoz kosovnih odpadkov. Naročilo lahko posredujete preko telefona 07 39 32 492, elektronske pošte narocilo@komunala-nm.si ali si več preberete na tej povezavi.

Na vseh prebivalcih občine je odgovornost, da se potrudimo in ločujemo odpadke ter jih odlagamo, tudi kosovne odpadke, na za to določena mesta. Le tako bo slika našega kraja ostala lepa.

Gregor Colarič, občinski inšpektor

Oglejte si tudi