Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
9°C
JUTRI
21°C
12°C
Oceni objavo

Novo: Občina Dolenjske Toplice je pristopila k sistemu izposoje e-koles GONM

Občina Dolenjske Toplice je z letošnjim letom pristopila k sistemu izposoje e-koles GONM. Bike-sharing sistemi uporabnikom zagotavljajo enostavno in nizkocenovno izposojo koles. S to storitvijo je omogočen javni samopostrežni dostop do koles, ki spodbuja zeleno mobilnost.
 
Sistem je sestavljen iz mreže kolesarnic, ki jih sestavljajo samopostrežni terminal, urbano pohištvo, ključavnice, kolesa in informacijske table. Prva kolesarska postaja v občini Dolenjske Toplice je postavljena v središču Dolenjskih Toplic, zraven pošte, kjer je trenutno za izposojo na voljo 5 koles.

 

Uporabniki storitve so lahko vse fizične osebe, starejše od 14 let. Za osebe, ki še niso polnoletne, priskrbijo uporabniško kartico in PIN kodo njihovi starši oz. zakoniti zastopniki po podpisu soglasja, pri čemer so dolžni obvestiti upravitelja, da sta namenjeni osebi, ki še ni polnoletna, ter posredovati njene osebne podatke. Vsi mladoletni uporabniki morajo ob uporabi kolesa nositi kolesarsko čelado, ki si jo priskrbijo sami. Dostop do storitve je prepovedan vsem osebam, mlajšim od 14 let, ne glede na to, ali imajo spremstvo ali ne.

 
Uporabniki se lahko registrirajo že zdaj – preko aplikacije Mobiln.si, kmalu pa se bodo lahko registrirali tudi v TIC Dolenjske Toplice (Sitarjeva hiša), kjer bo po uspešni prijavi uporabnik pridobil uporabniško ime in geslo ter uporabniško kartico s PIN kodo. Ob registraciji uporabniki izpolnijo in podpišejo tudi obrazec o prijavi. Registracija je veljavna do zaključka tekočega koledarskega leta.  

 

V TIC Dolenjske Toplice bo registracija mogoča z izpolnitvijo prijavnice in predložitvijo veljavnega osebnega dokumenta uporabnika. Uporabnik svoje uporabniške kartice ali PIN kode ne sme posoditi, oddati v najem, odstopiti ali je uporabljati v nasprotju s pogoji.

 
Naprošamo vas, da si podrobno preberete SPLOŠNE POGOJE UPORABE, preden se prijavite v sistem.
 
Objavo o splošnih pogojih najdete v prilogi, kot tudi seznam postaj in obrazca za prijavo. 
 
 

KONTAKTNI PODATKI ZA INFORMACIJE O SISTEMU GONM

TIC Dolenjske Toplice, Sokolski trg 1, 8350 Dolenjske Toplice (Sitarjeva hiša)

telefon: 07 38 45 188

e-pošta: tic@dolenjske-toplice.si

spletna stran: www.dolenjske-toplice.si

Oglejte si tudi