Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
7°C
JUTRI
25°C
11°C
Oceni objavo

Delavnica varne uporabe digitalnega bančništva

V okviru projekta SIMBIOZA – med generacijami je v torek, 20. 2. 2024, v prostorih DU Dolenjske Toplice potekala delavnica Varne uporabe digitalnega bančništva (na primeru NLB) in kako prepoznati spletne prevare. Delavnico je sponzorirala NLB. Udeležilo se je je 13 članov DU.

Predavatelj, koordinator programov Simbioza, Gorazd Garafol nas je seznanil s tem, kako prepoznamo nevarnosti na spletu in kako ostanemo na varni strani. Povedal je še nekaj koristnih nasvetov  o varnosti na spletu. Največ časa smo se ukvarjali z uporabo digitalne banke in o varnosti ter zasebnosti pri uporabi. Predavanje je bilo podkrepljeno s konkretnimi primeri. Tudi udeleženci smo imeli veliko vprašanj.

Po končanem predavanju smo obiskali še mobilno enoto NLB BANK&GO, ki prihaja v Dolenjske Toplice vsakih 14 dni. Tokrat  so izjemoma za naše društvo prišli na parkirišče Balnee. Bančni strokovnjaki so bili zelo prijazni in so odgovarjali na naša vprašanja, pa še s kavico so nas postregli.

Zaključila bi z besedami predavatelja Gorazda Garafola:« Zahvaljujem se vam za vaše sodelovanje in vedoželjnost, ki ste ga izkazali članice in člani DU Dolenjske Toplice, s čimer  ste znova potrdili, da se zares učimo vse življene, kar je tudi slogan našega Zavoda Simbioza.« 

Upokojenske poti

Besedilo: Milica Lukšič

Fotografija: Gorazd Garafol

Oglejte si tudi