Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
4°C
PON.
24°C
5°C
Oceni objavo

OSEBNOST LETA 2018

Glasovanje za Osebnost leta 2018 je potekalo  na Koroškem radiu. Med nominiranci je bil tudi Aljaž Verhovnik, koordinator Mladinske iniciative za 3. razvojno os.

 

Največ glasov so poslušalci Koroškega radia namenili prav Aljažu Verhovniku, neomajnemu borcu za hitro cesto na Koroško.

V glasovanju, ki je na Koroškem radiu potekalo od 7. do 18. januarja, je največ glasov med nominiranci prejel koordinator Mladinske iniciative za 3. razvojno os, Aljaž Verhovnik. Mnogi so v njem prepoznali osrednjega in neomajnega borca za hitro cesto na Koroško, ki se je pretekli teden ob zadnjih nepopustljivih zahtevah do države in do Darsa glede zamikov časovnice izgradnje 3. razvojne osi, postavil v bran Korošcev in odločno zahteval gradnjo hitre ceste na relaciji med Slovenj Gradcem in Velenjem še letos, brez popuščanja. Aljaž Verhovnik je tako postal ne le koordinator Mladinske iniciative, pač pa vodja civilne iniciative Korošcev v prizadevanjih za hitro cesto na Koroško.

Za Aljaža Verhovnika je od vseh 270 radijskih glasov za Osebnost leta 2018 glasovalo 111 poslušalcev, takoj za njim so poslušalci z glasovi nagradili Florjano Kragelnik, vodjo projekta Škratova dežela, ki je dobila 97 glasov. Trikratna svetovna prvakinja v plezanju, Janja Garnbret je zbrala 41 glasov, direktorici turističnega rudnika Podzemlje Pece, Suzani Fajmut – Štrucl pa so poslušalci namenili 21 glasovi. 


V sredo bodo zmagovalcu Aljažu Verhovniku, Osebnosti leta 218 podelili tudi priznanje in ga hkrati gostili v oddaji Sredina sredica.

Oglejte si tudi