Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Županov koledar

Delo župana je razgibano in zanimivo, predvsem pa zahteva popolno predanost kraju, občanom in njihovim potrebam. Občanom zato želim ponuditi vpogled v svoje delo župana občine Dobrova - Polhov Gradec, ki ga letos z veseljem opravljam že 12. leto. Vsak mesec si lahko ogledate izsek iz mojega rokovnika, ki ga redno polnijo sestanki, srečanja z občani in druge obveznosti. Franc Setnikar, župan

5. 2. 2022: PGD Dobrova je prejelo podvozje za novo gasilsko avtocisterno AC35/100. Preden se bo pričela njegova nadgradnja, smo si vozilo ogledali v prostorih gasilskega društva.


9. 2. 2022: Od Irene Zaletelj, ki je sodelovala v projektu Slovenija kvačka, sem prevzel grb občine Dobrova - Polhov Gradec.


10. 2. 2022: V Polhovem Gradcu smo sprejeli olimpijsko prvakinjo Uršo Bogataj, ki se je z olimpijskih iger v Pekingu vrnila s kar dvema zlatima medaljama. Na sprejemu so se ji pridružile preostale članice slovenske reprezentance v smučarskih skokih in spremljevalna ekipa z glavnim trenerjem na čelu.


15. 2. 2022: Sestal sem se z državno sekretarko na Ministrstvu za zdravje Alenko Forte in njenima sodelavcema Juretom Dolinarjem in Ano Oberdank, v zvezi z zagotovitvijo dodatnega 0,5 tima za program splošne ambulante/ambulante družinske medicine in s sofinanciranjem investicij na področju primarne zdravstvene dejavnosti v občini Dobrova - Polhov Gradec.


17. 2. 2022: Na terenu sem si ogledal, kako napredujejo dela na gradbiščih v naši občini.


23. 2. 2022: Udeležil sem se 6. redne seja Sveta JZ Polhograjska graščina, na kateri smo obravnavali štiri točke dnevnega reda.


25. 2. 2022: Sodeloval sem na seji Skupščine družbe JAVNI HOLDING in seji Sveta ustanoviteljev javnih podjetij, na kateri smo potrdili spremembe na področju cen komunalnih storitev.


26. 2. 2022: Udeležil sem se občnega zbora PGD Šentjošt in blagoslova gasilskega vozila GVV-2, ki ga je društvo prejelo leta 2019.


28. 2. 2022: Občina Dobrova - Polhov Gradec je razpisala sredstva v skupni višini 42 tisoč evrov v okviru Javnega razpisa za ohranjanje in spodbujanje razvoja kmetijstva in podeželja in Javnega razpisa za dodelitev proračunskih sredstev za postavitev malih komunalnih čistilnih naprav.


Že od leta 2010  ima župan Franc Setnikar v želji po aktivnem in ažurnem reševanju težav in izzivov vsako sredo, med 14. in 17. uro, vrata svoje pisarne odprta. Tako vsako leto sprejme okrog sto občank in občanov, s katerim poskušajo poiskati rešitev za nastalo težavo. Zaradi lažje organizacije se je za termin sestanka potrebno predhodno naročiti na telefonski številki 01/3601-803.

Oglejte si tudi