Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Ne bojmo se stresa

Dobrova, 15. maj – V prostoru dobrovske osnovne šole je potekala brezplačna delavnica z naslovom Ko me strese, se raztresem, ki jo je v sklopu preventivnih programov zdravstvenega varstva organizirala Občina Dobrova - Polhov Gradec.
Stresu smo izpostavljeni domala vsi – mladi in stari, tako učenci kot starši in učitelji, zaposleni, delodajalci, brezposelni in drugi. Zato je prav, da se z njim seznanimo in ga prepoznamo še pravi čas, predvsem pa da o njem spregovorimo ter ga tako poskušamo zmanjšati oziroma obvladati, saj se mu izogniti preprosto ne moremo. Takšno je bilo eno od vodil predavateljice mag. Lee Peternel z Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki je zbranim na delavnici "Ko me strese, se raztresem" predstavila vzroke in znake stresa ter splošne odzive nanj. Delavnica, ki jo je Občina Dobrova - Polhov Gradec pripravila v sklopu preventivnih programov in projektov, ki ozaveščajo o zdravem načinu življenja, je potekala izjemno sproščeno in razgibano. Poslušalci so namreč izmenjevali izkušnje in doživetja ter prek teh poskušali najti najučinkovitejše izhode iz stresnih okoliščin. Predavateljica je velik poudarek namenila predvsem stresu na delovnem mestu ter stresu ob izgubi službe, ki veljata trenutno za najpogostejša pojava, ki obremenjujeta človekov vsakdan. Toda tudi takšne okoliščine lahko človeka utrdijo in osrečijo, posebno če v njih najde dobro plat in verjame v svoj uspeh.

Če so obiskovalci na delavnico prišli obremenjeni, pod stresom, so v njej gotovo našli odgovor, kako stres obvladati, predvsem pa so se razvedrili in sprostili ter na stres pozabili.

 

Nadja Prosen Verbič, foto: NPV

 

 

Oglejte si tudi