Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Katere ceste bodo urejene v prihodnjih mesecih?

V prihodnjih mesecih bodo v občini Dobrova - Polhov Gradec urejeni in asfaltirani številni cestni odseki, ki bodo po potrebi opremljeni tudi z novo varovalno ograjo. Nedavno je bil v Črnem Vrhu že asfaltiran slabih 800 metrov dolg cestni odsek, obsežno gradbišče se nahaja v Mali vodi, kjer poteka rekonstrukcija državne ceste, prenavljata se cesti Šujica–Stranska vas in Brezje–Podolnica, v drugi polovici oktobra se bodo pričela dela na cesti Žerovnik–Osredek–Topol, v pripravi pa so še številni projekti za obnovo državnih in občinskih cest, ki bodo izboljšali stanje cestnega omrežja v naši občini.
Občina v skrbi za vzdrževanje občinskih lokalnih cest in javnih poti velik del proračunskih sredstev namenja rekonstrukciji in asfaltiranju cestnih odsekov, ki jih določi občinski svet v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi in pobudami občanov. Izboljšanje cestne infrastrukture je pomembno tako z vidika večje prometne varnosti in udobnejše vožnje, kot tudi s finančnega vidika, saj so stroški vzdrževanja asfaltiranega cestišča nižji. Hkrati z obnovo cest pa se, če je možno, izvedejo tudi dela za postavitev, obnovo ali prestavitev vse komunalne infrastrukture, ki se nahaja v cestnem telesu, saj se tako skrajša čas obnov in zagotovi sočasne ter tako cenejše izvedbe projektov.
Na območju krajevne skupnosti Polhov Gradec bodo predvidoma še v oktobru asfaltirani trije krajši cestni odseki v Babni Gori, za asfaltiranje cestnih odsekov JP567621 Škandrov graben–Veliki vrh in JP567611 Majer–Praproče, ki skupaj merita skoraj 5,5 kilometrov, pa je bila nedavno naročena projektna dokumentacija, zato si tamkajšnji prebivalci lahko kmalu obetajo vožnjo po novem asfaltu.
Prebivalce Šentjošta in okoliških krajev bo razveselilo načrtovano asfaltiranje dela cest JP567901 Kurja vas–Butajnova in JP567931 Šentjošt–Smrečje, v skupni dolžini skoraj 2 kilometra.

Na območju krajevne skupnosti Dobrova pa je v kratkoročnem načrtu Občine asfaltiranje štirih javnih poti, in sicer JP567235 odcep za Gabrje 5c, JP567372 Pot do Andrejčka, JP567047 Podsmreka 80 in JP567231 Cesta v Gabrje, kjer so se dela že pričela, kar bo skupaj naneslo za več kot 1,3 kilometra novega asfalta.
Več podrobnosti o omenjenih projektih, terminskem planu in morebitnih zaporah cest bo še znanih. Asfaltiranje vseh navedenih cestnih odsekov pa bo zagotovo razveselilo marsikaterega občana, saj se število kilometrov preostalih makadamskih cest v občini Dobrova - Polhov Gradec vztrajno zmanjšuje.  

L. O.

Oglejte si tudi