Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
18°C
7°C
Oceni objavo

Že skoraj eno leto nove občinske spletne strani. Kako je bila spletna stran sprejeta?

Maja 2021 je Občina Dobrova - Polhov Gradec prenovila svojo spletno stran. Po 17 letih, kolikor časa je minilo od vzpostavitve prejšnje spletne strani, ki je služila odlično, saj je bila dobro postavljena in izredno infromativna, je bil čas za njeno posodobitev, predvsem zaradi skokovitega razvoja informacijsko-komunikacijske tehnologije. Ta je omogočil, da je nova spletna stran še bolj informativna in pregledna ter predvsem interaktivna. Med drugim je nova spletna stran prilagojena delovanju na mobilnih napravah, omogoča oddajo elektronskih vlog in obrazcev, občanom omogoča oddajo pobud in predlogov preko spletnega portala, omogoča SMS obveščanje, dodajanje dogodkov in novic lokalnim društvom in zavodom, omogoča pa tudi prilagoditev za slepe in slabovidne uporabnike. Vse vsebine so bile posodobljene in organizirane tako, da lahko uporabniki spletne strani do njih enostavno dostopajo.


Od aprila do decembra 140 tisoč obiskov spletne strani

Kako pa se je spletna stran obnesla med občani in drugimi uporabniki? Anketa, ki se nahaja na prvi strani, kaže, da je 72,8 % obiskovalcem spletna stran zelo všeč.

To pa dokazuje tudi število obiskov spletne strani. V letu 2021, natančneje od 22. aprila 2021 dalje – takrat je bila spletna stran namreč objavljena javno, si je spletno stran ogledalo kar 140.180 obiskovalcev, oz. povprečno 556 obiskovalcev na dan. Največ ogledov je spletna stran www.dobrova-polhovgradec.si zabeležila 25. maja 2021, ko je bila občanom uradno predstavljena, in sicer kar 1.555.


Največ ogledov imajo novice

Izmed vseh vsebin objavljenih na spletni strani so novice tiste, ki imajo pričakovano največ ogledov. V rubriki Novice in obvestila občine so zbrane vse aktualne informacije o dogajanju v Občini Dobrova - Polhov Gradec. Katere novice pa si je v letu 2021 ogledalo največ ljudi?

Kar 2.329 ogledov je zabeležilo OPOZORILO, v katerem smo občane obvestili, da se na območju Polhovega Gradca pojavljajo osebe, ki pod pretvezo poskušajo vstopiti v hišo. Sledijo pa mu novice povezane s testiranjem na koronavirus in cepljenjem proti COVIDU-19.

Veliko število ogledov pa beležijo tudi projekti, ki so zbrani pod zavihkom Uradne objave, seje občinskega sveta in pomembni kontakti.

 

Tudi decembra 2021 ste si na spletni strani največkrat ogledali novice

Statistika spletne strani za mesec december 2021 razkriva, da so tudi v zadnjem mesecu v letu največ ogledov zabeležile občinske novice – in sicer novica o cepljenju proti COVIDU-19 in gripi, novica o gradnji trgovskega centra na Dobrovi in novica o objavljeni javni dražbi občinskega zemljišča.


Občinska spletna stran v letu 2022

Kljub vsemu pa je na spletni strani še vedno nekaj prostora za izboljšave. V prihodnje bomo poskrbeli za še večjo transparentnost delovanja občinskega sveta, preglednost spletnega mesta, ažurnost podatkov in tudi atraktivnost spletne strani ter vam olajšali dostop do najrazličnejših informacij o življenju v Občini Dobrova - Polhov Gradec. Da boste občani in vsi, ki vas zanima dogajanja v naši občini, na enem mestu lahko našli vse informacije, ki jih potrebujete.

 

Občina Dobrova - Polhov Gradec

 



Oglejte si tudi