Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

Večina društev v naši občini že izvedla občni zbor

Do konca marca je večina društev v naši občini izvedla svoj občni zbor, ki kot najvišji organ društva obravnava poročila o delu preteklega leta, pregleda finančno poročilo ter potrdi plan dela za naprej.

Na Občini se zavedamo pomembnosti delovanja društev, saj pri občanih krepijo medsebojno sodelovanje, ustvarjalnost in povezovanje. Društva pokrivajo številna področja – od športa do turizma in kulture, kjer društva skrbijo tudi za ohranjanje kulturne dediščine, ter med seboj združujejo občane z enakimi interesi. Zato nas veseli, da v društvih delo poteka zavzeto in s pozitivno naravnanostjo, ki obljublja izjemno delovanje društev še naprej.

Številčna udeležba je bila tudi na občnih zborih naših gasilskih društev. Ta na podlagi podpisane pogodbe o opravljanju javne gasilske službe nosijo pomembno nalogo, da našim občanom zagotavljajo varnost. Na njihovo pomoč lahko računamo tudi v izrednih okoliščinah, kot so bile lanskoletne poplave. Kljub intenzivnemu lanskemu letu so plani v društvih optimistični, sploh na področju dela z mladimi, ki je ključno za uspešno prihodnost društev. S strani Občine sta se v največji možni meri občnih zborov udeležila župan Jure Dolinar ali podžupanja Ana Oblak.

Iskrena zahvala velja vsem, ki delujete v prostovoljskih organizacijah. Teh je v naši občini kar 48, vanje pa je vključenih preko 1500 občanov. Občina Dobrova - Polhov Gradec je v letu 2023 prejela tudi naziv Prostovoljstvu prijazna občina, in sicer za ustvarjanje spodbudnih pogojev za delo prostovoljskih organizacij, vrednotenje prostovoljskega dela in z njim povezanih stroškov na javnih razpisih občine, umeščanje prostovoljstva v strategije ter za vizijo razvoja prostovoljstva v občini. Za pridobitev naslova se bomo potegovali tudi letos, saj cenimo in spodbujamo prostovoljstvo.

 

Občina Dobrova - Polhov Gradec

Oglejte si tudi